JEDNA OD NAJSKUPLJIH NEKRETNINA U HRVATSKOJ

Prodaje se velebno imanje i luksuzna vila Tomislava Horvatinčića za 12 milijuna eura u Samoboru! Imamo fotografije interijera

 Cropix/Eurovilla
Na stranicama domaće agencije Eurovilla osvanuo je oglas za prodaju atraktivne vile Brdo

Smještena je na zemljištu koje ima teren za golf, "nevidljivu" garažu, prostrani bazen, platno za filmske projekcije, fitness dvoranu, prostoriju za masažu, tursku kupelj, enoteku arhivskih vina, pčelinjak, peradarsku farmu...

Na stranicama agencije Eurovilla osvanuo je oglas za prodaju luksuzne Vile Brdo u Samoboru, u naselju Giznik,možda trenutno jedne od najskupljih rezidencijalnih nekretnina u ponudi u Hrvatskoj. Atraktivna Vila Brdo koja se nalazi na velebnom imanju, nekadašnji je dom na zatvor osuđenog poduzetnika Tomislava Horvatinčića, a kako je Jutarnji list ranije pisao prodaje se za 12 milijuna eura. Više o tome pročitajte ovdje, no tada još ova nekretnina nije bila službeno u ponudi. Trenutno, na stranicama agencije stoji "cijena na upit".

image
Eurovilla
image
Eurovilla
image
Eurovilla

Horvatinčićev sin Krešimir pokrenuo je prodaju stana njihovih tvrtki, a sad je i imanje službeno na prodaju. Ostaje za vidjeti može li tako vrijedna nekratnina po tako visokoj cijeni lako i brzo pronaći kupca. Iako je u atraktivnom Samoboru,kod nas se relativno brzo prodaju luksuzne rezidnecije na obali i u gradovima.

Što se tiče Vile Brdo, evo o kakvoj je kući i zemljištu riječ, prema opisu na njihovim stranicama.

Vila Brdo svrstava se, smatraju oni, u najljepše stambene objekte u Hrvatskoj, a cjelokupno imanje, na površini od oko 27.731 četvornih metara građevinskog zemljišta, jedinstveni je, samoodrživi kompleks, rijedak i u europskim razmjerima. Ipak, ma koliko je opisivali, kažu, samo pogled uživo može dočarati sve vrijednosti tog posjeda nalik na pokretnu scenografiju, jer se percepcija neprestano mijenja, ovisno o tome iz kojeg se kuta promatra i na kojem se dijelu imanja zaustavlja pogled. Okoliš kuće njegovan je do najsitnijih pojedinosti, od travnjaka do prekrasnih potpornih suhozida, jednog od najljepših elemenata eksterijera, u kojima se ogleda vrhunsko majstorstvo gradnje jednog od najstarijih graditeljskih oblika na našem tlu,piše na stranicama te agencije.

image
Eurovilla
image
Eurovilla

Središnji, najuzvišeniji dio prostranog imanja Brdo zauzima glavna kuća, ukupne površine oko 2500 četvornih metara, koja je, smatraju, arhitektonsko remek-djelo koje već svojim vanjskim izgledom, pročeljem obloženim kamenom travertino romano, ukazuje na jednako tako sofisticiranu unutrašnjost. Intimne prostorije kuće, uređene u de lux kategoriji, tvore master bedroom, prostrana kupaonica i dizajnirani garderobni ormari izrađeni po mjeri i od najkvalitetnijeg drva. Taj dio kuće vrhunac je luksuza koji odlikuje rezidenciju Brdo, koja bi se mogla nazvati Kućom hedonizma i sofisticirane ambijentalne estetike.

U sklopu glavne kuće suvremeno je opremljena profesionalna kuhinja, kapacitirana za pripravu hrane za velika društva. Rashladni uređaji, sušionica sira i pršuta s podešenom temperaturom, posuđe i pribor za pripremu hrane ukazuju na to da je kuhinja osposobljena za najveće kulinarske pothvate.

Kuća raspolaže i s prostranom, posjetiteljima nevidljivom garažom za smještaj nekoliko automobila. U podrumskim dijelovima vile smješteno je moćno energetsko postrojenje, uključujući i agregat za vlastitu proizvodnju struje. Kompleksan sustav električnih, klimatizacijskih, vodovodnih i grijaćih cijevi i strojeva omogućuje besprijekorno funkcioniranje cijelog imanja u svakom njegovom segmentu.

image
Eurovilla

Za goste je predviđen smještaj u apartmanima u kategoriji hotela s pet zvjezdica, s prostranim sobama opremljenima vrhunskim namještajem i sa sanitarnim prostorijama u kojima su zidovi obloženi žućkastim i bijelim oniksom, a dizajnerske sanitarije i prvorazredni toaletni accessoires ukazuju na touch of class.

U donjem dijelu parcele gospodarska je zgrada u kojoj su smješteni strojevi i alati potrebni za obradu i njegovanje vrtova, voćnjaka, vinograda, travnjaka i cvjetnjaka, od traktora i kosilice do stroja za čišćenje snijega. O besprijekornom izgledu cijelog imanja brine se stručno osposobljeno osoblje kojem je osiguran smještaj na katu zgrade površine oko 500 četvornih metara.

Cijelo imanje opremljeno je sofisticiranom zaštitom protiv provala ili ometanja privatnosti, od livriranog portira u kućici na ulazu do sigurnosnih kamera, alarma, svjetlosnog nadzora i elektronskog sustava dojave povezanog s policijskom postajom u Samoboru i zaštitarskom službom. Domaćini i posjetitelji mogu se osjećati potpuno zaštićenima od bilo kakvih ometanja ili pokušaja nepozvanog ulaska na imanje. Psi čuvari smješteni su u zasebnom ograđenom prostoru i dio su sigurnosnog sustava imanja.

U neposrednoj je blizini gospodarske zgrade golf teren s dvije rupe (golf driving range), opremljen tako da se na njemu može igrati danju i noću. Domaćinima i njihovim gostima na raspolaganju je i rekreativno- njegovateljski dio kuće, u kojem je prostrani bazen na rubu kojeg je veliko platno za filmske projekcije i gledanje televizijskog programa, fitness dvorana s najmodernijim spravama za tjelovježbu, prostorija za masažu i kozmetičke tretmane i turska kupelj.

Na krovu poviše bazena staklena je kupola kroz koju prodire prirodno svjetlo, a noću se prostor osvjetljava raznobojnim svjetlosnim efektima po osobnom izboru korisnika. Vila Brdo ima vinski podrum površine oko 300 četvornih metara, ukopan ispod vinograda u kojem su agronomskom preciznošću zasađeni trsovi sivog pinota i zelenog silvanca, zaštićeni posebnim mrežama.

Poviše podruma tradicionalna je drvena klet površine stotinjak četvornih metara, koja svojom rustikalnom ambijentalnošću pogoduje ugošćavanju i druženju uz domaće specijalitete i kućne etikete vina i rakija. Klet je interijerski oplemenjena građevinskim materijalima preostalima nakon obnove povijesnih i spomeničkih zgrada na području Zagreba.

image
Eurovilla

U podrumu se hladnom fermentacijom proizvodi oko 3500 boca Sivog Pinota i Zelenog Silvanca, koje nisu namijenjene za komercijalnu uporabu. U sklopu podruma je i impresivna enoteka arhivskih vina.

Na imanju se, dijelom na otvorenim, a dijelom u natkrivenim prostorima, na potpuno prirodan, ekološki način, uzgajaju različite vrste sezonskog povrća. Pčelinjak s desetak košnica potpuno zadovoljava potrebe imanja na kojem se pripremaju različite vrste meda, pekmeza i zimnica. Sve te ekološki uzgojene i proizvedene namirnice sastavni su dio zdrave prehrane domaćina i njihovih gostiju. Peradarska farma ograđeni je prostor u kojem kokoši nesilice nesu domaća jaja. Za guske i patke napravljeno je malo jezero.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 13:43