JEDINSTVENA NEKRETNINA

Prodaje se zgrada na zagrebačkom Ribnjaku za 3,5 milijuna eura

 Colliers
Poznata je i po svome vlasniku odvjetniku Silviju Hrasti, koji tu ima umjetničku galeriju i ured, ali prodaje ju konzultantska kuća Colliers

Na tržištu nekretnina u ponudi se pojavila jedinstvena nekretnina u centru Zagreba. Zgrada na adresi Ribnjak 40 prodaje se preko globalne konzultantske kuće za nekretnine Colliers za 3,5 milijuna eura.

Nekretnina je smještena uz zeleni brijeg Šalate, preko puta parka Ribnjak, s pogledom na park, katedralu. Poznata je i po svome vlasniku odvjetniku Silviju Hrasti, koji je ovdje imao i umjetničku galeriju, primjerice, s djelima kipara Dušana Džamonje i slikara Ede Murtića. Na toj je adresi i njegov odvjetnički ured.

image
Colliers

Objave u časopisima

Neto površina koja se prostire na pet etaža, s dvorišnim objektom iznosi 602 kvadrata. Također, kako se vidi u materijalima agencije, postoji mogućnost dodatne gradnje oko 325 kvadrata sa stražnje strane zgrade.

Zgrada je poznata i kao vrhunsko djelo urbane arhitekture, projektirao ju je arhitektonski studio BF arhitekta Borisa Fiolića, što su popratili u stručnim časopisima zbog specifičnog karaktera i lokacije.

"Takva kvalitetna situacija u kojoj se susreću kontinuitet urbanog tkiva i otvorenost prema pejzažu nije svojstvena ni blokovskoj matrici, ni otvorenoj strukturi slobodnostojećih zgrada", pisao je časopis ORIS.

image
Colliers

Razgovarali smo s konzultantskom kućom Colliers jer je riječ o zgradi, rijetkoj takvoj nekretnini na zagrebačkom tržištu.

- Većina zgrada u centru je u lošem stanju, pogotovo nakon potresa, a mnoge nemaju ni objedinjeno ili riješeno vlasništvo. Moderna i kvalitetna zgrada u centru s objedinjenim vlasništvom i parkirnim mjestima te u izvrsnom stanju je prava rijetkost - objasnila je Klara Matić.

image
Vjekoslav Skledar

Nekretnina se, dodaje, može koristiti za stambenu ili komercijalnu namjenu. Može biti luksuzna stambena vila, sa stanovima, jer je etažirana, uredski prostor, veleposlanstvo, poliklinika, kombinirane namjene ili nešto drugo unutar mješovite M1 namjene.

Terasa na vrhu

image
Vjekoslav Skledar/

Na vrhu objekta je atraktivna terasa s pogledom na grad veličine 39 kvadrata. Prizemlje zgrade ima 125 kvadrata, a katovi iznad od 105 do 118 kvadrata. Podrum je veličine 106 kvadrata. Zgrada je sagrađena 2004. godine, a 2019. godine napravljena je rekonstrukcija i prenamjena iz stambene u trenutačnu poslovnu namjenu. Zgrada ima šest parkirališnih mjesta i dizalo.

- Lokacija Ribnjak uvijek će držati vrijednost, a nekretnini nikad neće biti zaklonjen pogled - zaključuje K. Matić. q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 06:47