PRISTUPAČNIJA NOVOGRADNJA

Samo nekoliko minuta od centra grada niču četiri urbane vile s 24 stana: ‘Cijene smo kreirali za mlade obitelji‘

 D.I. ING.
Zdravko Demić, direktor tvrtke D.I. ING., predstavlja novi stambeni projekt u Velikoj Gorici

Privučene ponajprije nižim cijenama nekretnina, ali i jeftinijim komunalijama, blizinom svih potrebnih sadržaja te manjom prometnom gužvom, brojne se obitelji iz skupe metropole odlučuju preseliti u okolicu Zagreba, u gradove poput Velike Gorice, Zaprešića, Samobora i Jastrebarskog.

No, nisu povoljniji kvadrati jedini "krivac" za sve veću popularnost tih gradova: manje sredine nadomak Zagreba u okruženju prirode često su pitomije i manje stresne za svoje stanovnike te im nude viši životni standard. Stoga ne čudi što se pojačan interes za tamošnjim stanovima bilježi još od izbijanja pandemije koronavirusa i potresa, u čemu prednjači Velika Gorica. Taj je grad vodeći u Zagrebačkoj županiji po broju doseljenih ljudi, a poznat je podatak kako se na tom području gradi i velik broj novih stambenih objekata.

image
D.I. ING.
image
D.I. ING.

Jedan od njih je projekt zagrebačke tvrtke D.I. ING. koja se bavi gradnjom novih objekta te adaptacijama, dogradnjama i nadogradnjama objekata i konstrukcijskim obnovama objekta u visokogradnji.

Samo nekoliko minuta od centra Velike Gorice, u okruženju obiteljskih kuća koje daju toplinu male zajednice, grade se četiri nova objekta, od kojih su dva dvojna, s ukupno 24 stana. Projekt je povjeren projektantskoj kući Urbani prostor, a prema riječima Zdravka Demića, direktora tvrtke D.I. ING., grade se urbane vile po mjeri mladih obitelji.

U ponudi su dvosobni apartmani s pripadajućim vrtovima te trosobni i četverosobni stanovi. Za svaki su projektirana po dva parkirna mjesta

- Na lokaciju smo se odlučili jer je Velika Gorica relativno mali grad ugodan za življenje, velike privredne ekspanzije te izvrsno povezan cestovnim prometnicama i vrlo funkcionalnom željezničkom vezom - kaže Demić.

Budući troetažni objekti udaljeni su 15-ak minuta od Zagreba. Smješteni su uz prometnicu s uređenim zelenilom, nogostupom i biciklističkim stazama, a grade se na ukupnoj površini od 2928 četvornih metara. Zdravko Demić ističe kako se u gradnji koriste kvalitetni materijali: objekti se izvode od nosive armirano-betonske konstrukcije, s izolacijom od kamene vune i fasadom debljine 14 centimetara. Svaki objekt imat će šest stambenih jedinica dvostrane i trostrane orijentacije, a za svaki stan projektirana su dva parkirna mjesta.

image
D.I. ING.
image
D.I. ING.
image
D.I. ING.

U ponudi su dvosobni apartmani površine 43,40 i 62,90 četvornih metara s pripadajućim vrtovima od 76,39 i 62,70 četvornih metara u prizemlju zgrade te trosobni i četverosobni stanovi veličine 71,20 i 94,50 četvornih metara na prvom i drugom katu. Cijena iznosi 2300 eura po četvornome metru, odnosno stanovi se s pripadajućim parkingom prodaju po cijenama od 125.392 do 217.480 eura.

- Određivanju cijene po četvornome metru i parking prostoru prethodile su konzultacije s našim agentima za prodaju, a to su Bonus.hr nekretnine i Eurovilla nekretnine - kaže Demić.

Planirani rok dovršetka gradnje za prva dva objekta je u rujnu 2024. godine, a useljenje se očekuje nakon tehničkog pregleda i uknjižbe etažnog elaborata objekata. Realizacija preostala dva objekta planirana je do prosinca 2024. godine.

Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji s tvrtkom D.I. ING.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 12:42