STAN OD 38 KVADRATA

Nježan i prozračan mali apartman

 

Pred vama je izvrstan primjer malog jednosobnog stana mlade žene, koji su uredili skandinavski dizajneri. Unutrašnjost je gotovo potpuno bijela, ali zahvaljujući dobro odabranim jedva primjetnim kremastim i bež tonovima dekora, prostor izgleda prozračno, nježno i vrlo ugodno.

Apartman se nalazi na zadnjem trećem katu kuće i okrenut je prema dvorištu. Visoki prozori u dubokim nišama i strop od tri metra pružaju lijepu svjetlost tijekom dana. Stan je renoviran s velikom pažnjom, a detalji iz 19. stoljeća kao što su kaljeva peć, štukature, okviri na prozorima i lajsne su sačuvani. Dnevni boravak je opremljen krevetom, kaučem, foteljom i tabureima koji se lako mogu premjestiti prema potrebi vlasnice, a prostor za pohranu u obliku zidnog ormara smješten je iza.

Kuhinja je iznimno privlačna i ima blagovaonicu. Radna ploha je ručno izrađena u svijetlom betonu koji se lako čisti. Na malom otoku se nalazi zid od opeke, a lijepi detalj je zidna niša s policama za čaše. Kuhinja ima dovoljno prostora za odlaganje stvari uz kuhinjske ormariće i otvorene police iznad hladnjaka/zamrzivača i jednu široku prema hodniku koja je uokvirena istim kalupom koji je korišten za štukature u dnevnoj sobi prije 120 godina. Kao završni detalji u kuhinji su postavljene elegantne svjetiljke, porculanske ručice i detalje od mesinga. Podovi bijele boje su nauljeni, a kuhinjski su zidovi obojeni u svijetlo sivu nijansu koja dodatno ističe prekrasnu bijelu stolariju.

Kupaonica je uređena bezvremenskim materijalima, ima kutak za tuš, umivaonik, ormarić s ogledalom, sušilicu za ručnike i WC te prostor za perilicu. Zidovi su potpuno obloženi bijelim pločicama, a pod tamnosivim.

Izvor: stadshem.se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 14:57