ODLIČNA PRILIKA

Na samo 20 kilometara udaljenosti od Zagreba gradi se predivno stambeno naselje, cijena će vas osvojiti na prvu!

 Zeleni dvori
Na samom rubu parka prirode Medvednica u Bistri smjestio se stambeno-poslovni park Zeleni dvori, s 14 energetski učinkovitih kuća

Održivo stanovanje koje podrazumijeva visok komfor uz niske troškove korištenja i održavanja nije samo trend o kojem čitamo u medijima, već stvarnost koja se nudi u našem okruženju. Gradski ambijent i vreva zasigurno imaju svoj šarm, ali kada je u pitanju mjesto na kojem želimo imati svoj dom i budućnost, sve više težimo lokaciji na kojoj ćemo imati mira i moći uživati u prirodi. Stambeni prostor koji ne troši previše energije, blizina svih bitnih javnih sadržaja, ali istovremeno lokacija smještena u prirodi zaista zvuči kao nešto nedostižno. Tome su nerijetko glavne prepreke težak pronalazak dobre lokacije, predug proces ishođenja dozvola, dugotrajno projektiranje i građenje a i visoke cijene. Ali kada se otkrije izvrsna lokacija i na njoj kuće iz snova s cijenom kvadrata usporedivom s cijenom kvadrata u višestambenoj zgradi u Zagrebu, potraga za svojim mjestom pod suncem dobiva svoj sretan epilog!

image
Zeleni dvori
image
Zeleni dvori

Sve od bitnog do poželjnog i lokacija na kojoj život ima više smisla dobili su savršen oblik u stambeno poslovnom parku Zeleni dvori. Smješten u blizini Zagreba, na samom rubu parka prirode Medvednice u Bistri. Ovaj jedinstven urbanističko-arhitektonski projekt uspješno spaja svjetske trendove održive arhitekture i građenja te je koncipiran da zadovolji naravne životne potrebe stanara, ali onih koji u njemu rade. Poslodavci u sektorima kreativne ekonomije kao što su gaming i IT industrija također sve više uviđaju prednosti rada u okruženju prirodnih ljepota, dok se medicinski turizam već desetljećima održava upravo na ovakvom tipu lokacija.

- Energetski učinkovitom arhitekturom sa sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije, te krajobraznim uređenjem, koncipiran je i oblikovan bogat sadržaj, kako u zgradama, tako i u parcelama na kojima su smještene – pojasnio je Fabijan Jokić, projekt menadžer Zelenih dvora.

image
Zeleni dvori
image
Zeleni dvori

Zeleni dvori tako su posebni prvenstveno zahvaljujući uravnoteženom urbanizmu i spomenutoj energetski učinkovitoj arhitekturi te ekološki prihvatljivim građevinskim materijalima zadnje generacije, ali ujedno se diče blizinom i odličnom povezanošću s metropolom, te blizinom pratećih javnih sadržaja kao što su škola, vrtić, ambulanta, ljekarna, kulturni centar, pošta, restorani i sl.

Ovaj stambeno poslovni park čini jedna zgrada mješovite namjene s pratećim sadržajima i 14 kuća s okućnicama i sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije koje pružaju iznimno visok komfor, ali istovremeno niske režijske troškove. Unutar parka je organizirana šetnica s vanjskim sportskim spravama i sve na površini od oko 18.300 m2 s izvorom vode i vodotokom i osmišljenim krajobraznim uređenjem.

Posljedicom pandemije i potresa, svjedočimo činjenici da sve više ljudi seli na nove bolje lokacije za život. Zeleni dvori su u zdravstvenom, sigurnosnom, ekonomskom, energetskom i ekološkom smislu izvrsna prilika za novi početak, a zahvaljujući svojoj lokaciji, urbanizmu, arhitekturi, građenju i sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije.

image
Zeleni dvori

Kada je u pitanju urbanizam i arhitektura Zelenih dvora, možemo slobodno reći kako je sve podređeno naravnim potrebama čovjeka. Osigurano je više zelenih površina za relaksaciju i rekreaciju, te optimalan koeficijent oblika zgrada za više svjetlosne i toplinske ugode. Važnost ekološki, energetski i ekonomski održive arhitekture prepoznata je u samom početku te je fokus postavljen na najviše kriterije izgradnje s kojima su troškovi korištenja i održavanja minimalni. U pitanju su energetski štedljive kuće energetskog razreda A+ s ugrađenim sustavima s kojima kuće na svom dvorištu osiguravaju više od 90% svojih energetskih potreba. Rezultat toga su energetska samodostatnost i izrazito niski režijski troškovi. Kuće su orijentirane na svoja dvorišta i na jugoistok s kojih se pruža prekrasan pogled na park prirode Medvednica i njeno skijalište. Svaka kuća ima svoj sustav za permanentnu ventilaciju uz rekuperaciju zraka što jamči idealnu mikroklimu i dobar san. U svakoj kući je smještena garaža s komotnim kolnim pristupom.

image
Zeleni dvori

Uz kvalitetu građenja i zajamčenu materijalnu trajnost te visok stambeni komfor omogućeno je korisnicima da mobilnim aplikacijama upravljaju sustavima grijanja, hlađenja, ventilacije i rasvjete. A za održavanje vitalnosti stanarima je na raspolaganju interna šetnica oko 600 metara s vanjskim sportskim spravama, ali i brojne biciklističke, pješačke i rute za planinarenje koje su na dohvat ruke. Stoga, ako ste u potrazi za novim domom, iskoristite opciju stanovanja u Zelenim dvorima, jer ako ne sada – kada?


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji sa Zelenim dvorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 12:11