EKSKLUZIVNO

Pogledajte novi stambeno poslovni kompleks u najpoželjnijem zagrebačkom kvartu, poseban je po loftovima

Allegheny Plaza noćna fronta

 Studio Soba – 3D Vizualizacije
Monumentalno pročelje sa suvremenim kontrastom u staklenim umjetničkim instalacijama na razini kolnika bez sumnje će intrigirati prolaznike

U Zagrebu se posljednjih nekoliko godina maknuo fokus sa strogog središta grada na obližnje kvartove koji sada vrve životom. Zagrebački kvartovi ističu se svojom raznolikošću i brojnim mogućnostima koje donose, a jedan od njih koji u tome predvodi je, bez sumnje, Trešnjevka.

Odličan položaj i povezanost kako s užim centrom grada, tako i s njegovim drugim dijelovima, Trešnjevku su istaknuli kao jedan od najpoželjnijih kvartova za život i rad. Sve veći broj ljudi ovdje pronalazi svoj dom ili radno mjesto.

Tvrtka Allegheny Financial nam je predstavila projekt za koji vjeruju da će oplemeniti ovaj dio Zagreba. Svojim najnovijim projektom, kako kažu, nastavljaju pomicati granice inovativnosti te su prepoznali potencijal Trešnjevke i najperspektivniju lokaciju unutar kvarta - Novu cestu, oko koje se u novije doba događa transformacija. Vjeruju da će kompleks Allegheny Plaza inspirirati daljnji razvoj Nove ceste i samog susjedstva.

image

Allegheny Plaza dnevni jug_sjever

Studio Soba – 3D Vizualizacije

U razgovoru o projektu, za koji smatraju da će postaviti nove standarde u domaćoj gradnji, naš sugovornik bio je Andrija Farkaš, član projekt menadžment tima iz Allegheny Financiala, tvrtke prisutne na hrvatskom tržištu projektnog investiranja više od 25 godina.

- Nit vodilja pri kreiranju poslovno-stambenog projekta Allegheny Plaza bila je definiranje arhitekture čija estetika i dizajn savršeno odgovaraju trenutku u kojem nastaju, ali koji će istovremeno prkositi vremenu i izbjeći prolaznost trendova. Sigurni smo da će Allegheny Plaza trajno oplemenjivati vizuru našeg Zagreba - govori Andrija Farkaš.

image

Allegheny Plaza noćni pogled

Studio Soba – 3D Vizualizacije

Pod stručnim vodstvom projekt menadžment tima Allegheny Financiala, nositelj projekta je arhitektonski studio Supreme Engineering, a za kompletan dizajn zaslužan je internacionalni tim na čelu sa svjetskom, a našom Mirandom Vukasović, multitalentiranom dizajnericom s adresom u Portugalu.

OD IMPRESIVNOG PROČELJA, KROZ AROMATIČNI PARK DO MODERNIH PROSTORA

Allegheny Plaza projekt je koji je osmišljen i razrađen do posljednjeg detalja, čime je postignut impresivan vizualni identitet, ali i funkcionalnost koja će ovaj kompleks istaknuti kao mjesto stvoreno i za rad i za život.

image

Allegheny Plaza atrij

Studio Soba – 3D Vizualizacije

Da se radi o projektu vrijednom pažnje vidljivo je već na prvi pogled kod Allegheny Plaze. Njezino monumentalno pročelje sa suvremenim kontrastom u staklenim umjetničkim instalacijama na razini kolnika, inspiriranim zagrebačkim brežuljastim zavičajem, bez sumnje će intrigirati prolaznike. No, pročelje je tek početak priče. Ulaz u kompleks vodi nas u atrij koji je kreiran kao zelena oaza, mjesto za kratki predah tijekom radnog dana ili opuštanje na kraju dana. Obogaćen vertikalnim vrtom i aromatičnim parkom, atrij iz svakog kuta kompleksa pruža atraktivne vizure, a pritom postiže i osjećaj intimne atmosfere u kojoj je kompleks jasno odijeljen od svoje okoline.

Atrij nas vodi u poslovni i stambeni dio kompleksa u kojima je nastavljen osjećaj prethodno uspostavljene intimne atmosfere. Kako bi svakom korisniku kompleksa omogućili privatnost i mir, poslovni i stambeni dio kompleksa u potpunosti su odvojeni i neovisni.

image

Allegheny Plaza aromatic garden

Studio Soba – 3D Vizualizacije

U dio kompleksa koji ima poslovnu namjenu ulazi se kroz moderno i elegantno uređen lobby s dizajnerskim pomakom u posebnoj rasvjetnoj instalaciji koja nosi potpis Mirande Vukasović, autorice cjelokupnog dizajna kompleksa Allegheny Plaza. Na četiri etaže, kompleks će krasiti visokokvalitetni i moderni poslovni prostori najviše kategorije u kojima će se ugodno osjećati kako oni koji u njima rade, tako i oni koji ih posjećuju. Poslovni prostori bit će kompletno dovršeni za useljenje budućim kupcima, a moguće ih je i dodatno prilagoditi organizacijskim potrebama kupaca.

image

Allegheny Plaza pogled penthouse

Studio Soba – 3D Vizualizacije

JEDINSTVENI STAMBENI PROSTORI

Najveći dio Allegheny Plaza kompleksa posvećen je stambenim prostorima. Baš poput poslovnog dijela, svaki od stambenih dijelova ističe se zasebnim i posebno dizajniranim ulazima koji će budućim stanarima svaki povratak kući učiniti još ljepšim i ugodnijim iskustvom.

- Projekt obuhvaća nekoliko različitih stambenih tipologija. Iznimno smo ponosni što premijerno na hrvatskom tržištu možemo ponuditi ‘Loft‘, u skladu s urbanim načinom življenja. Tu su također studio apartmani, višesobni stanovi s velikim lođama te na najvišim etažama najveći stanovi s predivnim terasama i pogledom na grad - ističe Farkaš.

image

Allegheny Plaza stambeni lobby

Allegheny Financial

Osluškujući želje potencijalnih kupaca te u skladu s urbanim načinom života, kreativni tim iza Allegheny Plaze prepoznao je potencijal i potrebu za londonskim loftom, stanovima dvostrukih visina i galerijom na kojoj je smješten spavaći prostor. Loftovi su veliki hit u svijetu, a sudeći po prvim reakcijama i velikom interesu, jednaku popularnost uživat će i u Hrvatskoj.

POGLED U BUDUĆNOST

- Naša misija je kreiranje projekata najviše razine, vođena izuzetno bitnim elementom energetske učinkovitosti te smo se na ovom projektu odlučili na još jedan iskorak. Krovovi Allegheny Plaze obogaćeni su najsuvremenijom solarnom elektranom koja će budućim stanarima pružiti izuzetne uštede - naglašava Andrija Farkaš te dodaje kako je Europska komisija nedavno objavila plan "REPowerEU".

image

Allegheny Plaza pogled duplex

Studio Soba – 3D Vizualizacije

Riječ je o planu za smanjenje ovisnosti o fosilnim gorivima i poticanje zelene tranzicije prema kojem je planirana obavezna ugradnja solara za sve novogradnje počevši od 2026. godine.

- Pozdravljamo ovaj važan korak Europske komisije prema većoj implementaciji proizvodnje solarne energije i nadamo se da ćemo svojim primjerom potaknuti svojevrsni ‘zeleni‘ trend i prije nego što sama odredba stupi na snagu - konstatirao je naš sugovornik. Radovi na Allegheny Plazi već su krenuli, a prvi stanari uselit će koncem 2023. godine.

image

Allegheny Plaza loft

Studio Soba – 3D Vizualizacije

Više informacija o projektu saznajte na www.alleghenyfinancial.hr.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Allegheny Financialom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2024 13:28