KUĆNE BILJKE + HOROSKOPSKI ZNAK

Odaberite biljku u skladu s horoskopskim znakom

Otkrijte koju kućnu biljku odabrati u skladu s horoskopskim znakom, koja će najviše odgovaraju vašoj osobnosti!

Voljeli biste svoj dom obogatiti nekom lijepom kućnom biljkom, no ne znate odakle početi? Zašto ne biste pokušali uskladiti dobra svojstva biljke s osnovnim principima Zodijaka! Dobiti ćete dekoraciju s istinskim moćima. U nastavku saznajte koja biljka najbolje odgovara vašem horoskopskom znaku.

OVAN - ORHIDEJA

Poznati po svom poduzetničkom duhu, Ovnovi trebaju biljku koja je jaka, neustrašiva i šik, a orhideje su elegantne i samodostatne biljke, idealne za ovaj živahan znak. Ostala impresivna svojstva ovog cvijeta uključuju: njihovu sposobnost rasta, kao i liječenje imunološkog sistema u suvremenoj kineskoj medicini.

BIK - KAKTUS

Stabilan, uporan i praktičan, kaktus je najbolji biljni pratilac za ovaj zemljani znak. Naviknut na suhe, pustinjske uvjete ovaj sukulent treba vrlo malo vode (svakih par tjedana) i vole sunce pa je bitno da ga smjestite na sunčanu stranu vašeg doma.

BLIZANAC - PHILODENDRON

Blizanci imaju veliku sposobnost prilagođavanja i brzo napreduju u različitim okruženjima. Baš poput Blizanca, danas postoji gotovo 500 vrsta ove biljke, a sve imaju različite metode rasta, ovisno o njihovom staništu.

RAK - LJILJAN

Rak jej vodeni i osjetljiv znak, a karakterizira ljubav i emocije te voli ugodan dom. Nježni ljiljan izvrsno pristaje osjetljivom Raku, osvježava prostor i pročišćuje zrak.

LAV - STABLO SMOKVE

Lavovi su kreativni, dramatični i vole puno svijetla u svom domu, stoga je najbolja biljka za ovaj čio znak stablo smokve. Biljka ima grandiozno lišće, debelo stablo i voli privlačiti pozornost.

DJEVICA - ALOE VERA

Na Djevicu možete računati u svakoj situaciji i uvijek će biti spremna pomoći. Praktičnoj osobnosti Djevice najbolje odgovara sukulent aloe vera, idealan za kuhinju i kupaonicu. Ova kućna biljka ima savršenu ravnotežu između mode i funkcije, ali i funkcionalna ljekovita svojstva.

VAGA - SABLJICA ILI SVEKRVIN JEZIK (Sansevieria trifasciata)

Biljka kojoj je potrebno vrlo malo pažnje, idealna je za društvene Vage. Ovu kućnu biljku nije samo iznimno lako njegovati s povremenim zalijevanjem i neizravnim sunčevim svjetlom, već je i povoljna što je u skladu s tendencijama ovog uvijek dobro informiranog znaka.

ŠKORPION - STABLO PALME

Čistog Škorpiona utjelovljuju strast i odlučnost, a tropska se palma podudara s duhovnom energijom ovog znaka, ali imajte na umu da ove egzotične biljke zahtijevaju malo više posla od drugih (gnojenje, rutinsko zalijevanje i upravljanje svjetlom).

STRIJELAC - PASSIFLORA CAERULEA ILI KRISTOV CVIJET

Ljubičasta boja ove biljke odražava avanturističku prirodu Strijelca. Možete ju posaditi u posudicu koja će odgovarti žestokoj i ekspanzivnoj osobnosti Strijelca.

JARAC - KROTON

Kroton je besprijekorna kućna biljka koja zahtijeva minimalno pažnje, savršeno za vrijednog Jaraca s neograničenim popisom obveza. Ova je moćna biljka jednostavna za uzgoj i prilagođava se gotovo svakom zatvorenom prostoru.

VODENJAK - BILJKA ZRAKA

Vodenjak je inventivan, hrabar i neovisan. Unaprijedite kreativnu maštu ovog znaka s ovim biljakama koje se mogu uzgajati u različitim uvjetima.

RIBA - BONSAI STABLO

Snažno bonsai stablo koje buja u sistemu vlažnog korijena je poput znaka ribe. Bujna mašta i kreativnost ovog znaka lijepo je usklađena s bonsai stablom koje simbolizira mir, sklad i ravnotežu.

Foto: Amazon

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. travanj 2024 16:20