Pun pogodak!

Posjed uređen u provansalskom stilu u Istri

U blizini mjesta Svetvinčenat smjestila se vila Ivano. Ovo zdanje postavilo je ljestvicu uređenja imanja na našem najvećem poluotoku zaista visoko. Pogledajte zašto!

  • INFO: Villa Ivano u centralnoj Istri
  • UREĐENJE: vlasnici
  • KONTAKT: www.myistria.com

Bez obzira na nešto veću udaljenost od obale, centralna Istra već dugo je omiljena destinacija turista. Razlog za to su prekrasno uređene kuće, vile i imanja za odmor kojih ovdje ne nedostaje. Naravno, jedan ud glavnih uvjeta za bolji booking je da objekt ima bazen, a to su znali i vlasnici vile Ivano.

– Od početka smo znali da je bazen obavezan element, pa smo veliku pažnju posvetili upravo bazenu dugom deset metara i prostoru oko njega. Prostor za sunčanje, ležaljke i prostrana natkrivena terasa najdraži su dio kuće nama i našim gostima – pričaju vlasnici. Villa Ivano nalazi se u blizini pitoresknog mjestašca Svetvinčenat, a od mora je udaljena samo dvadesetak minuta vožnje.

U prizemlju ima jednu spavaonicu s bračnim i pomoćnim ležajem, dnevnu sobu, kuhinju, blagovaonicu, dnevni boravak i kupaonicu. Cijela vila uređena je u provansalskom stilu, dominantne boje su tipične mediteranske sa prevladavajućom bijelom i svijetlim nijansama drva u kombinicaji sa ciglom, a sve je upotpunjeno nenametljivim dekoracijama i naglašeno šarmantnim drvenim gredama. Ipak, dašak boje dodan je u kuhinju koja je azurno plave boje s velikom radnom plohom na otoku koji može služiti i kao šank. Iznad otoka nalazi se viseći element sa šipkama na koji se može odlagati posuđe i na taj način uštedjeti na mjestu u ormarićima. Kuhinja je opremljena svim potrebnim uređajima.

U nastavku kuhinje nalazi se stol za objedovanje za dvanaest osoba. Prostran dnevni boravak prepun je dnevne svjetlosti, a neočekivani moment je izduženi prozor u ravnini s podom a visok oko pola metra koji pruža zanimljiv pogled prema okućnici. Gornji kat sadrži još jednu spavaću sobu s kupaonicom, a ističe se dodatnim ležajem na galeriji. – Jako volimo galerije, lijepo izgledaju, i odličan su izbor za dobivanje dodatnog prostora – ističu vlasnici i dodaju kako njihova vrši i dodatnu funkciju. – Dakle, osim što je na galeriji dodatni ležaj, prostor ispod nje čine prostrani ormari u koje stane zaista puno stvari – kažu. Iz spavaće sobe može se izaći na dodatnu terasu s koje se vidi dvorište.

A dvorište uz sve navedeno ima i dječje igralište s ljuljačkama, toboganom i kućicom te prostranu livadu i uređenu okućnicu za brojne igre kako za djecu tako i za odrasle. Naravno, tu je i veliki roštilj-kamin s malom ljetnom kuhinjicom gdje se ljeti najčešće spremaju delicije. Osim ljeti, kuća je divna i zimi, kada se ekipa okuplja oko kamina u dnevnom boravku. Fasada je napravljena od svijetlog kamena i vizualno podignuta s tradicionalnim istraskim plavim škurama, koje kući daju dozu tradicionalnog štiha. Sve u svemu, kuća za odmor sa stilom kakva se rijetko viđa!

Foto: www.myistria.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:14