ZGDW NA NOVOJ LOKACIJI

Poziv za dizajnere i tvrtke: počele prijave za Zagreb Design Week!

Zagreb Design Week poziva dizajnere i tvrtke da predstave najbolji dizajn tijekom petog izdanja festivala koji će se održati od 11. do 20.  svibnja

Festival, do sada poznat kao Tjedan dizajna Zagreb, u jubilarnom petom izdanju promijenio je ne samo ime i identitet, već i središnju lokaciju koja je sada Tehnički muzej Nikola Tesla, Hala V.
Do 15. 3. možete se prijaviti, postati dio festivala i predstaviti se pred više od 30.000 posjetitelja, koliko ih se očekuje ove godine.

Kako se prijaviti?

Bitno je da se rad uklapa u ovogodišnju temu festivala - Suvremeno/Svevremeno kojom se propituje odnos dizajna i vremena.

ZGDW postavlja niz pitanja i od dizajnera traži odgovore: Što čini dizajn suvremenim, a što svevremenim? Može li dizajn biti kvalitetan ako je "samo" suvremen, a nije i svevremen? Koliko dugo dizajn može biti aktualan u današnjem društvu koje se mijenja brže nego ikada? Može li suvremeni dizajn postati svevremen?…

Za hrvatske dizajnere dodatna motivacija za sudjelovanje je ZGDW Nagrada u iznosu od 10.000 kuna koju će najboljem radu dodijeliti međunarodni žiri.

Ponudi svoj dizajn!

Partneri Zagrebačkog Design Weeka moći će ponuditi i svoj proizvod na ZGDW Marketu, jedinstvenoj pop-up lokaciji gdje posjetitelji mogu kupiti najbolje dizajnirane proizvode na hrvatskom tržištu.

Srž svakog Design Weeka su partner lokacije. Možete prijaviti vlastitu lokaciju - trgovinu, galeriju, studio… i osmisliti mini događanje, poput predstavljanja novog proizvoda, predavanja, radionice ili druženja uz cocktail.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 19:58