Baršun - zašto ga interijer stručnjaci toliko vole i kako ga ukomponirati

JYSK

Uređenje doma nije ni blizu gotovo ukoliko nemamo sofu koja se savršeno uklapa i udobne blagovaonske stolice. One baršunaste pravi su pogodak za dozu glamura.

Bez obzira da li ste tip koji takve komade ostavlja za final touch ili ih pak birate odmah na početku i gradite cijelu priču oko njih, složit ćemo se da je udobnost i izbor materijala najbitniji detalj.

image
JYSK

MATERIJAL

Još iz davnog srednjeg vijeka kad je ta tkanina došla sa dalekog Istoka, budući je njegova proizvodnja bila je vrlo skupa baršun se smatrao luksuzom. Do danas je to ostalo tako i svaki takav komad smatra se plemenitim chicom. No vjerujemo da neke stvari o tom impozantnom materijalu poput toga da posjeduje antialergenska i zvučno izolacijska svojstva te da je je izuzetno jednostavan i praktičan za održavanje možda niste još čuli.

image
JYSK

image
JYSK

BOJA

Pri biranju namještaja izbor boje je obično na vrhu ljestvice prioriteta. Različite nijanse fotelje ili čak samo ukrasnih jastuka mogu u potpunosti izmijeniti atmosferu sobe, pa tako boju biramo ovisno o tome.

Pronašli smo razne zanimljive komade, a one najpopularnije su plava, zelena i siva.

image
JYSK

image
JYSK

VELIČINA

Kada razmišljate o kupovini baršunastog komada namještaja ili dekoracija imajte na umu „Manje je više.“

Takvi komadi plijene pažnju i budite oprezni da ne pretrpate prostor s previše takvih koji mogu ostaviti potpuno drugačiji dojam.

Uz kauč od nekog drugog materijala možete dodati komad poput simpatičnog baršunastog taburea ili klupe na kojima možete odmoriti noge.

image
JYSK

image
JYSK

JEDAN BARŠUNASTI KOMAD KAO CENTRALNI DIO PROSTORIJE

Kauč, fotelja ili samo stolica neka vam bude centralni dio prostorije, pa na osnovu njega dalje stilizirajte prostor. Dodavanje kolaža od fotografija na zid ćete uskladiti sa pozicijom dvosjeda, a dekoracije vam pomažu da ispričate priču koju želite postići svojim uređenjem.

U nastavku se inspirirajte s nekoliko prostorija uređenih s nama najdražim baršunastim komadima ove sezone a dodatnu inspiraciju potražite na stranicama skandinavskog brenda JYSK.hr i Instagram profilu.

image
JYSK

image
JYSK

image
JYSK

image
JYSK
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 06:13