Kako ostvariti Božić bijeli interijerom cijelim?

 Hörmann

Božić nam stiže, sve je bliže. U gradskim parkovima lampice gore, dok se dječja srca radosno ore. Stvaramo polako božićni ugođaj u domu, poslovnom prostoru, ma gdje god se nalazili...

Lampice, kuglice, božićne igračke, kao i „ugly Christmas sweaters“ već su neizostavan dio blagdanskog ugođaja. Samo nam nedostaju, one uvijek priželjkivane bijele pahulje kako bismo u potpunosti imali pravi bijeli Božić. S obzirom da na vremenske prilike ne možemo utjecati, a na vlastiti interijer možemo, pitanje je kako stvoriti bijeli Božić unutar vlastitog doma?

Imamo tri odlična „bijela“ prijedloga!

image
Hörmann

1. Rasvjeta

Svaki dom treba imati adekvatnu rasvjetu koja stvara toplinu ugođaja, posebice u zimskim mjesecima. Međutim, za potpuni božićni ugođaj prikladna je rasvjeta u toploj bijeloj svjetlosti, za što će vam biti potrebna žarulja do maksimalno 2700K. Drvena podna lampa s bijelim ili krem sjenilom izvrstan je odabir za dnevni boravak. Pruža adekvatno osvjetljenje tijekom večeri, dok će pri dnevnom svjetlu drveni detalji lijepo zaokružiti blagdanski ugođaj.

image
Hörmann

S druge strane, sobne lampe izvrstan su odabir za spavaće sobe ili uredske prostore. Za što bolji snježni ugođaj preporučljivo je pronaći prikladnu bijelu sobnu lampu u obliku pahulje ili zvijezde, a najbolje je oboje - jer za Božić ne treba poštivati ono pravilo „manje je više“.

2. Blagdanski stol

Bogata blagdanska trpeza, zaslužuje biti poslužena na isto tako veličanstvenom stolnjaku. Predlažemo bijelu ili nježnu boju sandalovine za stolnjake, koji mogu biti ukrašeni s božićnim detaljima. Ipak, sve popularniji su oni decentni, bijele boje s mikronitima, kojima su vezene srebrne pahuljice. Takav stolnjak je rezerviran za bogati blagdanski stol. Ostale stolove, ali i komode ukrasite malim nadstolnjacima koji stvaraju jedinstven božićni ugođaj posebice ako su u kombinaciji s prigodnim, primjerice drvenim figuricama orašara.

image
Hörmann

3. Interijer

Neizostavan dio svakog životnog prostora svakako su sobna vrata, odnosno u tom slučaju, više njih. Kvalitetna sobna vrata potrebna su za ugodan život u kući i stanu, tijekom cijele godine, a božićno vrijeme idealno je za nabavku novih jer osim ugođaja, nosi i posebne popuste. Trendy bijela boja pun je pogodak za božićne dane jer daje poseban efekt bijelog Božića u cijelom prostoru. Osim toga, i vijenci za vrata ljepše sjaje na bijelim vratima. Sobna vrata su dugoročna investicija te stoga vas upućujemo na prave znalce, njemačku kvalitetu – Hörmann vrata. Ugođaj bijelog Božića jedino je potpun s bijelim vratima, jer ona osvajaju svaki prostor!

Stvorite pahulje u vlastitom domu i uživajte u ugođaju vlastitog interijera!

image
Hörmann
image
Hörmann
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:45