Namještaj po želji - i mjeri

R kvadrat promo

Uređenje životnog prostora je projekt koji zahtjeva puno uloženog vremena i znanja. Bilo da se radi o poslovnom prostoru ili kućanstvu namještaj mora odgovoriti na velik broj zahtjeva. Želimo da je udoban, funkcionalan i vizualno prihvatljiv. Najčešći odabir u uređenju doma danas je upravo namještaj po mjeri. Na razmišljanje i izradu namještaja po mjeri postoji puno razloga, ali najčešći su mjere prostora. Čim počnemo istraživati, suočimo se s velikim izborom dostupnih materijala i završnih obrada. Za savjetovanje pri donošenju odluke o vrsti i obliku proizvoda treba se obratiti stručnom osoblju, a inženjeru i arhitektu za konstrukcijska te oblikovna rješenja.

Upoznajte se sa prednostima koje vam nudi namještaj po mjeri.

Iskoristivost prostora do zadnjeg centimetra

Ukoliko ste se odlučili za namještaj po mjeri, bilo da se radi o ormaru, kuhinji ili dječjoj sobi bitno je iskoristiti prostor do zadnjeg centimetra. Preduvjet je uzimanje preciznih mjera prije naručivanja materijala. Svakako to prepustite stolaru jer svaki element namještaja mora imati precizne nacrte koje valja izraditi nakon uzimanja svih potrebnih dimenzija u vašem domu, a pri čemu valja imati na umu vaše zahtjeve.

Odabir materijala

Kako ste već vidjeli, suočit ćete se sa velikim izborom dostupnih materijala i završnih obrada. Različiti materijali su namijenjeni za različite uloge. U dogovoru sa stručnim osobljem, stolarom ili inženjerom, bitno je izabrati materijal koji će po svojim karakteristikama biti najbolje rješenje.

Omjer cijene i kvalitete

U procesu planiranja vidjet ćete kako različitim materijalima i odlukama možete doći do najboljeg omjera cijene i kvalitete. Slušajte preporuke stolara na čemu možete uštedjeti, a gdje se to baš i ne preporuča. Važno je da znate da imate potpunu kontrolu nad cijenom još prilikom dizajna proizvoda. Izrada namještaja po mjeri znači da ćete dobiti savršeni komad namještaja po cijeni koja se uklapa u vaše planove.

Danas po želji i mjeri možemo naručiti bilo koji komad namještaja, ali ipak najčešće se odlučujemo za kuhinje, dječje sobe i ormare po mjeri.

image
R kvadrat promo

Izrada kuhinja po mjeri

Kuhinja kao jedna od glavnih prostorija u kućanstvu mora biti svrhovita i jednostavna za korištenje. Prednost kuhinje po mjeri upravo je njena fleksibilnost. Mogućnosti izvedbe kuhinje u bilo kakvom prostoru su neograničene. Sve gore navedene prednosti prilikom izrade kuhinje po mjeri dolaze do izražaja. Sami određujete koje ćete materijale koristiti kako bi dugoročno bili zadovoljni izgledom i kvalitetom kuhinje. Možete korigirati cijenu u toku dizajniranja kroz materijale koje ćete izabrati. Prilikom uređenja kuhinje, najvažnije je odabrati kvalitetne kuhinjske elemente. Tu će vam najvjerojatnije biti potrebna veća pomoć stolara ili dizajnera. Velik je broj detalja o kojima valja voditi računa. Primjerice, kada su elementi zatvoreni okovi su nevidljivi, ali vrlo su bitni elementi svakog namještaja. Radi se o obaveznoj opremi za namještaj, a valja znati da svaki od okova ima određenu funkciju i dimenzije. Također, utječu na trajnost samog namještaja. Ukoliko se odlučite na izradu kuhinje po mjeri možete biti sigurni da ćete dobiti kuhinju iz snova, koja je rađena po vašim uputama i željama.

image
R kvadrat promo

Izrada dječje sobe po mjeri

Upravo poput kuhinja, namještaj po mjeri najčešća je opcija u opremanju dječjih soba. Dječja soba mora zadovoljiti niz funkcija, a uglavnom je riječ o prostoru manje površine. Djeca u tom prostoru

provode svoje vrijeme igrajući se, učeći, spavajući i rastući, pa dječje sobe treba pomno organizirati, a s vremenom i nadograditi u skladu sa djetetovim potrebama. Iz ovog razloga multifunkcionalni namještaj u uređenju dječje sobe igra veliku ulogu. Donosimo vam inspiraciju iz projekata idejnih i finalnih rješenja dječjih soba.

image
R kvadrat promo

Izrada ormara po mjeri

Ormar je sastavni dio svakog prostora. Može biti zidni, ugradbeni, garažni, ormar za kapute, kupaonski, kuhinjski, ormar za spavaće sobe, za dječje sobe, za cipele itd. Najčešći razlozi za kupovinu ormara u specijaliziranim poduzećima za izradu namještaja su širok raspon cijena koji vam omogućuje da odaberete ormar koji si možete priuštiti i koji zaista odgovaraju vašoj želji uređenja, te mogućnost da se ormar može odmah dovesti kući nakon kupovine. Sa današnjom ponudom ormara svih oblika, vrsta i veličina, bez problema ćete naći ormar koji najbolje odgovara vašem domu.

Obzirom da je izrada namještaja po mjeri velika i dugotrajna investicija, ne odstupajte od one - dobar majstor zlata vrijedi Obratite pozornost na prethodno izrađene proizvode, katalog usluga, dugogodišnju tradiciju rada odabranog izvođača radova ili jednostavno kontaktirajte rkvadrat.hr.

Stolara je najlakše naći na preporuku. Hvale li vaši poznanici nekog stolara zacijelo je dobar u svom poslu. Jer ljudi puno češće kritiziraju nego što hvale

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:30