Oplemenite svoj interijer prirodnim materijalima za postizanje osjećaja topline

 Hörmann

S dolaskom jeseni, kišnim i hladnim razdobljima, boravak u kući ili stanu pretvara se u dašak potrebne topline i uzimanja vremena za sebe. Zbog mijenjanja kratkih u duge rukave, u potrazi smo za ugođajem, a kako bi uspjeli uravnotežiti svoj životni prostor s novim osjećajima želimo mijenjati karakter interijera. Stoga, prozračne ljetne materijale mijenjamo za drvene, vunene i meke.

Iako se trendovi u interijerima brzo mijenjaju, neke teksture i ultimativni materijali ostaju osnova za kreiranje toplog ugođaja. Prirodnim materijalima poput gline, drveta, opeke i vune možete stvoriti elegantan i ugodan osjećaj unutrašnjosti.

image
Hörmann

DRVO KAO NEPOGREŠIV ODABIR

Toplinu koju drvo stvara u interijeru teško će nadmašiti bilo koji drugi materijal upravo zbog smirenosti boja koje posjeduje. Ono je zauzelo visoku ulogu kod različitih stilova uređenja interijera, bilo da se radi o modernim i svijetlim prostorima ili tamnijim kompozicijama prostora. Isto tako, rustikalni stil uređenja sam po sebi topliji je od minimalističkog stila uređenja. Međutim, uvijek možete izbjeći hladnije boje zidova i podova te primijeniti pravilo toplijih boja i materijala neovisno o stilu uređenja. Nadopuna prostoru koji oslikava baš vas svakako su i otvori u prostoriji, vrata i prozori. Pri njihovom odabiru imajte na umu birati elemente koji ne propuštaju toplinu van kao i da topli ambijent vašeg doma ovisi i o njima. Hörmann sobna vrata pune površine, prirodnog izgleda te otporna na trošenje u svojim izložbenim galerijama nude vratna krila od francuske bukve, Duradecor strukture hrasta ili Furnir hrast, a u liniji ClassicLine za sebe možete pronaći modele za savršeni starinski stil.

image


Hörmann

image
Hörmann

DETALJI U ZEMLJANIM TONOVIMA

Topli tonovi smeđe mogu oplemeniti svaki prostor, a komadi u zemljanim tonovima naročito kad je riječ o koži najviše će „izraziti“ vaš prostor u jesenskim mjesecima. Ponekad je dovoljno da u prostor unesete jednu fotelju ili stolicu da naglasite udobnost interijera. Nemojte se bojati na oko hladnih materijala poput metala ili željeza, samo pripazite na kontraste i njihovu boju. Trenutno su veliki hit i ručno rađene stvari koje osim što su jedinstvene, mogu biti dobra kombinacija za ublažavanje hladnih materijala. U svojim prostorijama možete se poigrati i s „prozirnim“ elementima. Efektnost prostoriji definitivno će dati staklena sobna vrata koja mogu pružiti osjećaj zaštićenosti, ali ne uskraćuju prostranost pogleda. Takvi modeli, pomno su osmišljavani timom Hörmann stručnjaka zbog čega je kreirana linija GlassLine. Osim što su takva vrata izuzetno lijepa, otvaraju prostoriju posebnim šarmom dok vam gori vatrica ili čekate da vam se ohladi čaj u drugoj prostoriji.

image
Hörmann
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 14:49