Oslobodite kreativnost! Edukacijom za samo godinu dana hobi pretvorite u unosan i tražen posao

Visoka škola Aspira

Oduvijek Vas je privlačilo osmišljavanje lijepih i kreativnih stvari u prostoru? Veliki ste zaljubljenik u emisije, magazine, online sadržaje s tematskom okosnicom o dizajna interijera? Visoka škola Aspira upravo započinje s jesenskim jednogodišnjim i dvogodišnjim programom obrazovanja za Dizajnere interijera.

Ovaj program osmišljen je s namjerom da se oslobodi kreativnost polaznika te ih prenošenjem stručnih znanja i vještina nauči da svoje ideje što uspješnije ostvare u praksi. Polaznici stječu uvid u praktične i poslovne aspekte dizajna interijera, tako da po završetku programa mogu započeti samostalnu karijeru.

image

Visoka škola Aspira

Program se provodi kao kombinacija praktične nastave i radionica, koje vode eminentni stručnjaci. Visoka škola Aspira upravo vrši upise iz jesenskog ciklusa programa prve i druge godine u Zagrebu i Splitu.

Namijenjen je i osobama koje nemaju iskustva u dizajniranju interijera.

Dakle, predznanje nije uvjet – samo želja za učenjem! Polaznici usvajaju razna znanja i vještine; preko tehničkog crtanja do korištenja računalnog programa ArchiCad (programa za dizajniranje interijera).

image

Visoka škola Aspira

image

Visoka škola Aspira

Prostor je ideja! Svaki prostor ima namjenu, kontakt s okolišem, identitet i estetiku. Stambeni prostor bilo da se radi o stanu ili kući bit će prvi i temeljni zadatak na kojem će polaznici razumjeti pojam, pristup i način projektiranja interijera. Dizajner interijera, međutim, ima i brojne druge prilike za zaposlenje. Arhitektonski studiji, građevinske tvrtke, proizvođači i prodavači namještaja… samo su neke od mogućnosti. Nastava se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Praktična nastava se odvija u suradnji s tvrtkama koje se bave dizajnom interijera i zasniva se na analizi slučajeva iz prakse te brojnim kreativnim radionicama vođenim od strane eminentnih stručnjaka iz područja dizajna interijera.

Zbog povećanja broja turističkih i ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj sve je veća potražnja za dizajnerima interijera sa znanjima iz dizajna javnih prostora i rada u graditeljskom naslijeđu.

Dizajner interijera može se zaposliti u arhitektonskim studijima, građevinskim tvrtkama, u tvrtkama koje se bave proizvodnjom i prodajom namještaja ili otvoriti vlastitu tvrtku za uređenje prostora stambene ili poslovne namjene. Može raditi i kao savjetnik u tvrtkama koje se bave urbanističkim uslugama, u svim vrstama medija koji se bave dizajnom poput stručnih časopisa, televizijskih emisija…

image

Visoka škola Aspira

ZADACI PROGRAMA:

KONCEPT: Primjena suvremenih materijala i tehnologija, važnost boje i rasvjete u dizajnu interijera, od ideje do djela, adaptacija u graditeljskom i ambijentalnom nasljeđu

REALIZACIJA: tehničko crtanje, skiciranje i crtanje, dizajniranje izložbenih prostora, projektiranje interijera javnih objekata, modeliranje prostora u 3 D tehnici, vizualizacije i rad u Twinmotionu.

PREZENTACIJA: izrada troškovnika i predstavljanje idejnog dizajnerskog rješenja klijentima

PROJEKT: izazovi u korištenju modernih materijala, projektiranje led rasvjete, kreiranje identiteta javnih prostora (ugostiteljski objekti, trgovine, dvorane…).

PROFESIONALNA PRAKSA: Prezentacija vlastitog portfolija, izrada životopisa, sastanak s klijentom, rad unutar dizajnerskog tima te ostvarenje projekta u stvarnom prostoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:31