promo

Stilski, a funkcionalna - vrata za kuće sa stilom

Thermo Safe motiv 823
Svaki ih dom ima, vrata su jednostavno neizostavni element svakog kućanstva. Onima koji vrata ne smatraju jednim od bitnih čimbenika u smislu estetike njihovog doma, odabir ulaznih ili sobnih vrata ne predstavlja zahtjevan zadatak – rješiv je odlaskom u obližnju stolariju ili dućan namještaja. Njemačku tvrtku Hörmann osim izuzetnog dizajna i kvalitete, karakterizira i svojstvo široke palete asortimana, u kojem svatko može pronaći svoje idealno rješenje.

Za formiranje prvog dojma o nekoj osobi ponekad je dovoljno samo 7 sekundi. Mogli bismo reći da slično vrijedi i za životne prostore odnosno kuću ili stan. Iako poanta ovog teksta nije stvoriti vam pritisak ili brigu o uspješnosti prvog dojma, kućna vrata itekako utječu na utisak kojeg vaši posjetitelji stječu dolaskom u vaš dom. Osim estetike, ostatak segmenata kod odabira ulaznih vrata na koje je također bitno obratiti pozornost je izolacija, sigurnost i stabilnost.

U slučaju da vam je prioritet zadržati hladnoću izvan prostorije, odnosno kuće, nepogriješiv su odabir ThermoCarbon vrata, apsolutni prvak u toplinskoj izolaciji, s vrijednosti toplinskog koeficijenta od čak 0.47W/(m²·K). Osim dobre izolacije, krasi ih i svojstvo praktičnosti, naime moguća je ugradnja ECturn automatskog otvaranja/zatvaranja vrata, kao i kod ThermoSafe i ThermoSafe Hybrid linije, vrata koja garantiraju sigurnost svojom RC3 zaštitnom opremom i protuprovalnom bravom sa zaključavanjem u 5 točaka. Za pametno stanovanje dostupne su i automatske brave koje funkcioniraju na principu otiska prsta, koda ili radijskog koda (čak i Bluetooth).

image
ThermoCarbon s bočnim elementom

Ako ste zagovornik elegancije, s ThermoPlan Hybrid linijom aluminijskih vrata čija je ploha poravnata s okvirom imat ćete na raspolaganju čak 12 motiva vrata u 19 različitih boja. Sva aluminijska vrata dostupna su s brojnim opcijama opreme poput drški, varijanta brava ili ostakljenja.

Ako vam je pak potrebno ili biste voljeli nešto više svjetla u svom domu, aluminijska vrata će unijeti vedrinu u prostorije, ali zahvaljujući troslojnom, toplinski izoliranim staklom, zadržat će temperaturu s vanjske strane vrata.

U vremenima u kojima se nalazimo, okretanje modernim načinima života nikada nije bilo intenzivnije. U to se uklapaju i dekorativni stilovi poput skandinavskog, koji je dobio na popularnosti radi svog minimalizma, jednostavnosti, otvorenosti prostora i lakog održavanja. Čistoća, svjetlost, bijela boja ili drvo - samo su neke od stvari koje obilježavaju skandinavski stil, a u slučaju afiniteta prema takvom uređenju interijera, pri biranju sobnih vrata, GlassLine linija ostakljenih vrata neće samo pridonijeti harmoniji takvog prostora, već će svojim drvenim ovratnikom u vaš dom unijeti i određenu dozu šarma. Ta je linija također dostupna u obliku kliznih vrata što štedi prostor i čini optimalno rješenje za male stambene prostore. Osim ostakljenih vrata, klizna vrata dolaze još u motivima BaseLine i DesignLine linije vrata. U klasičan, otmjen interijer koji također zagovara minimalizam, no s nešto većom dozom elegancije, savršeno pristaju BaseLine vrata. Zahvaljujući glatkim, lakiranim ili drvenim izvedbama možemo reći da su pravi evergreen, i pravi put k udobnoj, relaksirajućoj atmosferi. DesignLine vrata bi se svojim produbljenim fugama i modernim drveno-staklenim vratima ili furnirom od pravoga drva, mogla izvrsno uklopiti u nešto urbaniji stil - kako zbog svog dizajna tako i zbog mogućnosti individualnog kreiranja vrata koju ova linija nudi. Drvo, grube tkanine ili kamen koje često nalazimo u interijerima industrijskog stila, DesignLine Concepto vrata čije se četiri moderne boje kombiniraju s četiriju elegantnim površinama, poput antracit sivih ultra mat vrata, mogu takav ambijent još bolje upotpuniti. I naravno, sve pobornike rustikalnog ili čak možda ekletičnog pristupa - ClassicLine će oduševiti svojim pomalo seoskim stilom i ručno izrađenim stolarskim detaljima.

image
ThermoPlan Hybrid

Da ugled treba zaslužiti, znaju već i ptice na grani, stoga s odabirom obiteljske kompanije Hörmann koja je u području sobnih vrata jedna od najuspješnijih proizvođača u Europi, ne možete pogriješiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:52