Učinkoviti sustavi grijanja povećavaju nam udobnost življenja

LG Therma V

Ako razmišljate o uređenju stana ili kuće, dobro je odmah razmišljati i o sustavu grijanja, hlađenja i pripreme tople vode, pogotovo ako koristite stare bojlere, kotlove, plinske ili električne peći. Novi namještaj, nova boja zidova ili lijepe tapete sigurno će vas razveseliti, ali s druge strane nema smisla da iz godine u godinu nepotrebno plaćate velike račune za grijanje.

Osim toga, nije baš ekonomično urediti cijeli stan ili kuću, a ostaviti staro grijanje pa za godinu ili dvije sve rušiti zbog ugradnje novog sustava. Međutim, postoji i učinkovito rješenje kao što su LG-eve dizalice topline zrak-voda Therma V R32 koje je jednostavno instalirati u nove objekte, ali i na postojeće radijatore i podno grijanje. Prilikom njihove ugradnje nisu potrebni skupi plinski priključak i dimnjak čime se znatno smanjuje trošak instalacije sustava grijanja u kući ili stanu.

image

LG Therma V

LG-eve dizalice topline koriste 75% obnovljivih i besplatnih izvora energije za svoj rad i samo 25% električne energije, a mogu se koristiti za različite vrste grijanja – podno ili radijatorsko te za opskrbu potrošnom toplom vodom. To jasno pokazuje koliko je takav sustav povoljnije rješenje u odnosu na sva ostala fosilna goriva koja plaćate u 100-postotnom iznosu. A ako dodate na krov kuće još i solarne panele iz serije LG NeON®H, proizvodit ćete svoju električnu energiju i plaćati još manje ili čak u potpunosti izbjeći plaćanje struje. Sve ovisi o tome koliko solarnih panela imate i koliko struje proizvodite, a koliko trošite.

„Učinkovitost dizalice topline u odnosu na plin veća je čak 4 do 5 puta. To znači da se korištenjem dizalice topline za 1 kW električne energije može dobiti oko 4,5 kW toplinske energije. Time se troškovi grijanja za prosječnu kuću mogu smanjiti za 20% u odnosu na klasične plinske bojlere, a čak 60% u odnosu na uljne“, poručio je Alen Bjeliš, voditelj prodaje proizvoda i rješenja za klimatizaciju u LG-u Hrvatska.

image

LG Therma V

„Dizalice topline pridonose očuvanju okoliša, učinkovitije su u odnosu na tradicionalne načine grijanja te štede kućni budžet. Ovisno o modelu, mogu se čak u potpunosti smjestiti u interijer (model s integriranim spremnikom PTV), odnosno u kupaonicu ili u hodnik, kuhinju ili gdje god korisnicima to najviše odgovara. Mogućnosti za ugradnju dizalica topline su brojne, ali svakako je prije same ugradnje najbolje potražiti stručni savjet“, istaknula je Goranka Tropčić Zekan, dipl. ing. strojarstva iz tvrtke KLIMAPROING.

LG-eve dizalice topline zrak-voda nadopunjuju LG-ev pametni dom u kojem su svi kućanski uređaji povezani preko besplatne aplikacije ThinQ. Tako možete zagrijati svoj dom na željenu temperaturu još dok se vozite s posla. Novi sustav grijanja znatno će nam povećati udobnost življenja, ali i našu sreću kad ćemo iz godine u godinu plaćati višestruko manje račune za grijanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:57