Učinkovito grijanje uz manje troškove!

LG promo
Uz LG-eve dizalice topline za 1 kW električne energije možete dobiti 4,5 kW toplinske energije

Zadnjih mjeseci smo zbog pandemije više nego ikad u svojim domovima, a pogotovo sad kad je nastupilo i hladno vrijeme. S tim dolaze i veći troškovi grijanja koji u hrvatskim kućanstvima predstavljaju i do 75% ukupnih režija. Za sve one koji žele smanjiti svoje troškove dobro je znati kako postoje učinkovitije alternative uobičajenim sustavima grijanja koji se kod nas i dalje pretežno temelje na plinskim ili uljnim bojlerima.

Kompletno rješenje su LG-eve dizalice topline zrak-voda Therma V R32 koje koriste 75% obnovljivih izvora energije za svoj rad i samo 25% električne energije. Pridonose očuvanju okoliša, učinkovitije su u odnosu na tradicionalne načine grijanja, jednostavne za ugradnju te štede kućni budžet. Dizalice topline se mogu koristiti za različite vrste grijanja – podno ili radijatorsko te za opskrbu potrošnom toplom vodom.

Bitno je istaknuti i kako LG-eve dizalice topline zrak-voda nadopunjuju LG-ev pametni dom u kojem su svi kućanski uređaji povezani preko besplatne aplikacije ThinQ. Upravo ona omogućuje upravljanje i nadzor LG-evih pametnih uređaja gdje god se nalazili. Također, dizalice topline ulaze u program državnih novčanih potpora za obnovljive izvore energije pa je za ugradnju dizalice topline moguće dobiti 60% subvencija.

image
LG promo

Uštede i jednostavna instalacija

Učinkovitost dizalice topline u odnosu na plin je veća čak 4 do 5 puta. To znači da se korištenjem dizalice topline za 1 kW električne energije može dobiti oko 4,5 kW toplinske energije. Time se troškovi grijanja za prosječnu kuću mogu smanjiti za 20% u odnosu na klasične plinske bojlere, a čak 60% u odnosu na uljne. LG-eve dizalice topline je jednostavno instalirati u nove objekte, ali i na postojeće radijatore i podno grijanje.

Čuvaju i okoliš

Kad je riječ o očuvanju prirode i okoliša, LG-eva proaktivnost ogleda se i u korištenju plina R32 kao radne tvari. On je u skladu sa strogim europskim pravilima o F-plinovima te predstavlja ekološki prihvatljiviju alternativu još uvijek raširenom sredstvu R410A.

Proširena linija dizalica topline

LG je ove sezone proširio liniju dizalica topline zrak-voda modelima Therma V R32 Silent Monobloc te LG Therma V R32 IWT s integriranim spremnikom za potrošnu toplu vodu.

Therma V R32 Silent Monobloc unaprijeđena je varijanta ranije predstavljenog LG-evog monobloc rješenja, odnosno cjelovitog sustava koji u sebi sadržava i unutarnju i vanjsku jedinicu. Kod njega nije potrebno izvoditi radove za provođenje cijevi s radnom tvari jer se jedna, samostalna jedinica postavlja vani te se povezuje samo s cijevima za vodu. Isto tako, nema potrebe za kotlovnicom, ugradnjom priključka za plin ili korištenja dimnjaka, što pojednostavljuje i skraćuje proces instalacije te štedi prostor. Pri svom radu dizalice topline često znaju biti bučne te je njihova upotreba i ugradnja ograničena propisima u gusto naseljenim područjima. LG je doskočio tom izazovu jer Therma V R32 Silent Monobloc ne samo da je energetski učinkovitija od ranijeg modela, već i njen tihi način rada (Silent Mode) ograničava emisiju buke na samo 32 dB na udaljenosti od 5 metara.

Druga novost, LG Therma V R32 IWT je integrirani spremnik za vodu (PTV), odnosno rješenje za opskrbu toplom potrošnom vodom koje na praktičan način kombinira unutarnji spremnik te posebnu vanjsku jedinicu. Riječ je o savršenom rješenju za uštedu prostora u domu jer sve komponente (ventili, akumulacijski spremnik 40 litara, spremnik potrošne tople vode, ekspanziona posuda) nisu ugrađene zasebno, već su u potpunosti integrirane. Zahvaljujući sofisticiranom dizajnu, unutarnja jedinica se lijepo uklapa u svaku kuhinju, praonicu, spremište ili garažu.

„Svake sezone širimo svoju liniju dizalica topline zrak-voda nudeći nova i energetski viskoučinkovita rješenja. Drago nam je da sve više potrošača u Hrvatskoj prepoznaje ovaj alternativni sustav grijanja kojim ne samo da se ostvaruju značajne uštede, već se i smanjuje štetan utjecaj na okoliš“, poručio je Alen Bjeliš, voditelj prodaje proizvoda i rješenja za klimatizaciju u LG-u Hrvatska.

image
LG promo

Vrhunski poklon za sve kupce LG-evih dizalica topline!

Sukladno svojim potrebama i mogućnostima korisnici se mogu odlučiti za monobloc (samo vanjska jedinica) ili split varijantu koja ima i vanjsku i unutarnju jedinicu. Bez obzira odaberu li kupci dizalicu topline u monobloc ili split izvedbi snage 9, 12 ili 16 kW, LG Hrvatska ih ove sezone daruje svojim premium mobitelom LG VELVET ili vrhunskim pročišćivačem zraka LG PuriCare za čišći i zdraviji zrak u toplom domu. Svi promotivni paketi uključuju i dodatni Wi-Fi modem za bežično povezivanje. Više informacija dostupno je ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:18