KORISNO I PRAKTIČNO

Savjeti i trikovi za pranje rublja

Život je složen. Neka briga o rublju ne bude.

Koliko vam se puta dogodilo da je rublje iz perilice izašlo s mrljama koje nisu isprane? Ili s mrljama zbog korištenja previše deterdženta? A možda se koji put znao i iz perilice rublja širiti neugodan miris? Sve su to situacije s kojima smo se susreli barem jednom u životu, ako ne mi sami, onda netko nama blizak. Što tada učiniti? U nastavku donosimo nekoliko savjeta, pročitajte ih!

Odredite točnu količinu deterdženta. Ekološki prihvatljivo, ekonomično i savršeno oprano rublje.

Nitko ne želi imati odjeću na kojoj su mrlje zbog korištenja prevelike količine deterdženta prilikom pranja. Evo koji su koraci za određivanje optimalne količine deterdženta:

1) napunite bubanj rubljem
2) izaberite odabrani program pranja
3) uključite funkciju DoseAid
4) pričekajte 15-ak sekundi da perilica zavrti bubanj i procjeni količinu rublja u bubnju
5) na ekranu pročitajte informaciju o optimalnoj količini deterdženta za pranje
6) slijedite upute o količini deterdženta i pokrenite program pranja.

Određivanje optimalne količine deterdženta može biti lako i jednostavno, a rublje će biti čisto i bez mrlja od deterdženta nakon pranja.

Tajna je otkrivena: ovo je najbolji način za uklanjanje tvrdokornih mrlja od trave.

Bili ste na izletu na kojem ste sjedili u travi pa su na vašoj odjeći ostale mrlje? Ili kod kuće imate profesionalnog ili rekreativnog sportaša čija je odjeća nerijetko umrljana travom? Otkrivamo vam tajnu kako najbolje ukloniti mrlje od trave!

1) na mrlje od trave na odjeći nanesite razrijeđen limunov sok
2) odjeću stavite u bubanj perilice rublja
3) stavite deterdžent u odjeljak za predpranje i pranje
4) odaberite odgovarajući program za pranje te vrste odjeće
5) uključite funkciju StainExpert koja učinkovito uklanja više od 30 vrsta mrlja
6) pokrenite program pranja.

Uživajte u svojoj najdražoj odjeći bez mrlja!

Neugodan miris iz perilice rublja? Nikad više!

Ne brinite ukoliko vaša perilica ima pomalo neugodan miris. Imamo rješenje za neugodne mirise. Za uklanjanje neugodnog mirisa iz perilice rublja trebat će vam alkoholni ocat i soda. U dozator deterdženta ulijte 1 dl octa, a tri žlice sode bikarbone stavite u prazan bubanj. Na perilici odaberite program SterilTub za samočišćenje bubnja te pokrenite proces pranja. Kada proces pranja završi, suhom krpom obrišite gumu oko otvora bubnja.

Dodatan savjet: nakon svakog procesa pranja ostavite otvorena vrata perilice rublja kako bi se unutrašnjost perilice potpuno osušila!

Žuri vam se? Sada možete oprati rublje za manje od sat vremena.

Nove Gorenje WaveActive perilice rublja donose program IonWash 59' koji će oprati rublje u manje od jednog sata! Također, program PowerWash 59' namijenjen za pola punjenja bubnja će brzo i intenzivno oprati vaše najdraže rublje.

Nova generacija WaveActive perilica i sušilica rublja iz Gorenja donosi brojne novitete za postizanje optimalnih rezultata pranja i sušenja rublja, istovremeno vodeći brigu i o samim uređajima, njihovom tihom i dugotrajnom radu zahvaljujući inverterskom motoru, ali i o uštedama u potrošnji vode i električne energije, zahvaljujući odličnoj energetskoj učinkovitosti.

Više informacija potražite na www.gorenje.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2024 16:10