Japanski način promatranja svijeta

# 1 Trend u 2018. godini je wabi-sabi!

 

Jednostavni, suzdržani i pročišćeni, minimalistički interijeri možda izgledaju fantastično, ali mogu biti pravi izazov za čišćenje i održavanje tog izgleda koji nas toliko privlači jednom kada svakodnevni život uzme maha. Nered je ipak neizostavni dio našeg života, a naši bi prostori trebali biti udobni i poticati na igru i kreativnost, umjesto da strepimo hoćemo li sve zaprljati.

U slučaju da nikad niste baš pretjerano zavoljeli cijeli minimalistički stil u uređenju interijera, jedan od glavnih trendova koji će vladati domovima u 2018. godini kao stvoren je za vas. Već smo pisali o wabi-sabiju, japanskom svjetonazoru koji slavi nesavršenost, a gdje to možemo bolje iskoristiti nego u našim domovima!

Neovisno o tome koji je vaš osobni stil po pitanju uređenja, jedan je ključni faktor koji morate primijeniti uz svome domu ako želite da ovaj trend zaživi i u vašim životnim prostorima - pronađite ljepotu u nepravilnom i nesavršenom.

Prihvatite ideju da vaš dom ne mora izgledati kao iz časopisa (pssst, nemojte nikome reći, ali svi ti prostori dožive temeljito čišćenje prije fotografiranja). Budite autentični i opustite se, a u nastavku saznajte koja su tri najjednostavnija načina na koje možete prigrliti wabi-sabi u svome domu!


Ručno rađena keramika

Potražite dekorativne detalje poput vaza, pladnjeva, zdjelica i ukrasa s organskim linijama i nesavršenostima. Takvi komadi uvijek su topliji od konfekcijski izrađenog posuđa, a svaki je primjerak doista jedinstven!


Stilizirajte predmete u neparnim brojevima

Izbjegavajte strogu simetriju u svome domu, pogotovo ako želite izbjeći dojam savršenosti. Umjesto toga kombinirajte svoje ukrasne detalje u neparnim brojevima. Izgledat će privlačnije i prirodnije.


Nabavite tkanine od lana

Ako ste jedna od onih osoba koja doista ne voli peglati, vrijeme je za slavlje! Budući da wabi-sabi slavi nedovršenost i nesavršenost, naš dom mora biti životan, a njegovo uređenje spontano, Odaberite meke i blago zgužvane tkanine od materijala kao to je to primjerice lan za spavaću sobu koja jednostavno zove na opuštanje. Lanom presvucite i namještaj u boravku, a nemojte zaboraviti ni predivne lanene stolnjake!

Izvor: My Domaine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:54