MALE PROMJENE ČINE VELIKU RAZLIKU

10-minutni trikovi za brzo i jednostavno osvježavanje kuhinje

 Rory Gardiner
Jeste li znali za ove genijalne trikove koji u samo 10-ak minuta mogu potpuno transformirati vašu kuhinju?

Kako bismo zadovoljili vlastite želje za osvježenjem prostora, ponekad je za to dovoljan tek djelomični makeover. Mi vam zato donosimo 10-minutne trikove kako brzo i jednostavno možete 'osvježiti' svoju kuhinju, prostoriju u domu koja je često zanemarena.

1. Očistite podove

Čišćenje podova vrlo je važan zadatak, pogotovo u ovim danima kada je dom potrebno čistiti češće nego inače. Osim što će biti čišći te vam osigurati određenu sigurnost, vaša će kuhinja također izgledati ljepše, urednije i organiziranije nego dosad.

2. Promijenite raspored namještaja

I drugačiji raspored namještaja može napraviti veliku razliku u vašoj kuhinji te ju kao takvu u potpunosti transformirati. Pomicanje ranog stola, stolca ili umjetničke slike stvorit će potpuno novi ugođaj u prostoru.

3. Dodajte više zelenila

Uloga dekorativnih biljaka u interijerima mnogo je više od same estetike pa stoga nemojte štedjeti na ovom divnom detalju. Nabavite što je više zelenila moguće te njime ukrasite svoju kuhinju, možete biti sigurni da ćete se u njoj odmah osjećati bolje i ljepše.

4. Organizirajte ladice

Mislimo da nije potrebno dodatno naglašavati kolika je važnost urednosti i organizacije u našem domu, a posebno u kuhinji. Jedan od boljih trikova za osvježavanje izgleda kuhinje jest organizacija ladica i ostalih elemenata u kuhinjskom prostoru. Osim što će vaša prostorija izgledati urednije, i vi ćete se u njoj odmah osjećati bolje i ugodnije.

5. Postavite zanimljive tapete

Nemojte zaboraviti dati mašti na volju pa se poigrati s ostatkom životnog prostora, između ostaloga mislimo i na kuhinjske zidove. Danas postoje divne dekorativne samoljepljive tapete kojima se mogu prelijepiti samo određeni dijelovi zida, a samo vam je to potrebno da u 10-ak minuta svojoj kuhinji pružite fenomenalan makeover.

6. Riješite se suvišnih stvari

S obzirom na to da u kuhinji provodite mnogo vremena, razumljivo je da će ova prostorija imati mnogo stvari kojima tamo možda nije ni mjesto. Kako biste osvježili kuhinju, najbolje je riješiti se svih stvari koje vam nisu potrebne ili ih barem toliko često ne koristite. Cijela će prostorija izgledati urednije, a vi ćete se osjećati bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 01:58