Ogledala u malom hodniku

10 PRIMJERA S INSTAGRAMA Stvorite odličan dojam već u hodniku, evo kako!

 Instagram/@our_bellway_olddairy
 

Danas su interijeri nezamislili bez ogledala, bez obzira na to o kojoj se točno prostoriji u domu radilo. Osim njegove nezanemarive funkcionalnosti i praktičnosti, ogledalo u interijeru može imati i važnu dekorativnu vrijednost.

Kada je riječ o uređenju manjih prostorija poput hodnika, ogledalo je izvanredna ideja za vizualno povećanje prostora. Ogledalom je tako vrlo jednostavno 'zavarati' oči pa njegovim postavljanjem na ključna mjesta u hodniku možete stvoriti dojam da u prostoru postoje još jedna vrata ili dobiti iluziju dodatnog prozora. U nastavku pogledajte genijalne ideje kako i gdje sve možete smjestiti ogledalo u svome hodniku.

Korištenjem dekorativnih ogledala možete ukrasiti hodnik, ali i značajno povećati količinu prirodnog svjetla u prostoru. Naime, ako imate manji hodnik, vjerojatno u njemu nemate prozor koji bi vam omogućio dovoljno svjetlosti. Upravo ovdje u pomoć dolazi ogledalo koje u potpunosti rješava ovaj česti problem. Naime, ogledalo kao detalj u prostoru uspješno reflektira dnevnu svjetlost i prenosi ju u tamnije dijelove.

Trenutno su in velika okrugla ogledala, kao i ona različitih nepravilnih okvira ili s masivnim zlatnim okvirom, nerijetko naslonjena na pod u hodniku. Osim toga, ogledala možete grupirati na zidu s lijepom umjetničkim djelima, sentimentalnim fotografijama ili u kombinaciji s otvorenim policama na kojima ćete izložiti cvijeće, teglice sa zelenilom, vaze, suvenire i ostale sitnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2024 06:39