MALI HLADNJAK, VELIKI TRIKOVI

11 genijalnih načina kako pospremiti hladnjak

 

Mali stanovi najčešće iziskuju i kućanske aparate manjih proporcija koje možda lakše uklopimo u prostor, ali su zato veći izazov za koristiti. Poseban izazov predstavlja mali hladnjak u koji mora stati sve što nam treba za svakodnevni život pa je ključno maksimalno iskoristili police koje imamo na raspolaganju. Ovih 11 genijalnih načina kako "izmisliti" još prostora pomoći će vam održati mali hladnjak urednim svaki dan!

Prazan karton za jaja savršeno je mjesto za odlaganje bočica različitih umaka poput majoneze, kečapa i senfa u vratima hladnjaka, a spriječit će eventualno prljanje vrata u slučaju da neka od bočica procuri ili da na vanjskoj strani čepa ostane umaka.

Rotirajuća daska olakšat će vam pristup pozadini hladnjaka i predmetima koje ste tamo pospremili. Najčešće ne primijetimo da se određenim namirnicama bliži istek roka trajanja zato što ih ne vidimo u dubini hladnjaka, a ovim se pomagalom taj problem rješava budući da samo trebate zavrtjeti dasku kako biste dosegnuli najudaljenije teglice i namirnice.

Organizirajte zamrzivač pomoću plastičnih kutija. Mali hladnjaci najčešće imaju duboku ladicu za zamrzavanje na vrhu ili dnu svoga tijela koju je često teško dobro organizirati i pregledavati. Zašto se ne biste poslužili plastičnim kutijama koje možete obilježiti kako biste razdvojili namirnice i odmah jasno uočili o čemu se radi?

Ako ipak ne želite gubiti ni centimetar prostora na dodatne spremnike te radije sve popunite do kraja, kako biste uvijek znali što se u vašem zamrzivaču skriva ispišite markerom koji se može brisati s unutarnje strane popis namirnica koje se u njemu nalaze.

U hladnjaku imate dovoljno prostora da bočice soka držite uspravno, ali ga pritom dosta i gubite? Pričvrstite na gornju plohu magnetnu traku na koju ćete potom s jakim magnetima objesiti svoje bočice i time osloboditi prostor ispod bočica za odlaganje drugih stvari.

Visoke bočice koje nemaju metalne čepove i ne stanu okomito u hladnjak posložite horizontalno na police, a ako imate klasičnu žičanu verziju polica u svom hladnjaku, poslužite se metalnim kvačicama kako biste spriječili njihovo kotrljanje.

Objesite otvorene vrećice pomoću metalnih kvačica u hladnjaku kako biste ih držali na vidljivom mjestu i što prije potrošili.

Sigurno koristite plastične vrećice sa zatvaračem za pospremanje hrane, no kako ih skladištite? Kreativci iz tvrtke Zip n Store osmislili su odličan sustav za njihovo vješanje unutar hladnjaka koji se izvlači van kako biste imali dobar pregled. Više o ovom inovativnom sustavu potražite na poveznici.

Ovakve dodatne police često koristimo u uredskim prostorima, no nema razloga zašto ih ne bismo upotrijebili u hladnjaku i tako udvostručili prostor za odlaganje hrane.

Zamijenite karton za jaja s košaricom u koju ćete moći smjestiti puno više jaja, a odaberete li lijepu, žičanu košaru u boji dobit ćete odličan detalj.

Držite svoje povrće u rustikalnom drvenom sanduku kako bi vam uvijek bilo vidljivo i kako biste ga što prije potrošili.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:37