SVE JE U DOBROJ PRIPREMI

13 Savjeti za organizaciju besprijekorne dnevne sobe

 

Kako biti organiziran životna je težnja mnogih, a upravo je takva i naša potraga za najboljim organizacijskim savjetima. Možda nikada nećemo pokriti sve nerede, ali sigurno ćemo pokušati. Danas smo posebno usredotočeni na stvaranje reda u dnevnoj sobi. Toliko se aktivnosti događa u tom prostoru od kojih su mnoge u potpunosti nepovezane: filmske večeri, kokteli, podnevno spavanje, čitanje... Kao što i sami znate gotovo je nemoguće imati uvijek sve uredno pospremljeno uz sve namjerne ili slučajne aktivnosti. Nered je znak dobrog provoda, i bili bismo ludi da ga se riješimo. Ono što želimo učiniti je smanjiti količinu vremena potrebnog da se stvari vrate u red, a ključ je u dobroj pripremi. Kada uređujete svoju dnevnu sobu s organizacijom na umu, nered je teže stvoriti. Čak i kada to uspijete, trebat će vam samo nekoliko sekundi za pospremanje. Dakle, tu je 13 savjeta za organizaciju dnevnog boravka!

1. Jedna stvar unutra, jedna stvar van.

Ako ste za svoj dom kupili novu vazu, trebate se riješiti nečeg iz vašeg dnevnog boravka kako biste joj osigurali mjesto. Možda je to skulptura keramičke mačke?

2. Postupajte sa svakodnevnim predmetima kao s umjetninama.

Vaša kolekcija šešira ili pletenih posuda, zauzima zasigurno previše prostora u ormaru. Objesite ih na zid poput slika i kreirajte originalnu galeriju, kako biste ih uvijek imali pri ruci.

Foto: Nordic Bliss

3. Pretvorite svoju zbirku knjiga u improvizirani namještaj.

Koristite knjige za kreiranje stolića za kavu, koji mogu zonirati sobu i sve između.

Foto: www.cb2.com

4. Investirajte u otoman ili klupu koja obavlja dvije stvari.

Kada je potrebno za odmor umornih nogu i potajno za odlaganje stvari.

Foto: www.westelm.co.uk

5. Isto vrijedi i za vaš stolić za kavu.

Foto: www.anthropologie.com

6. I vaši pomoćni stolovi.

Razmislite o svakom komadu namještaja u vašoj dnevnoj sobi kao mogućnosti pohrane. Vaš pomoćni stolić bi trebao imati ladicu, ili spremnik, ili barem policu.

7. I vaš kauč.

Odaberite kauč na razvlačenje s ležajem koji se magično podiže kako bi otkrio prazan prostor za dodatnu pohranu posteljine i svega što je potrebno vašem domu.

8. Kad smo kod sofa, odaberite najveću koja će vam stati.

Najveća moguću sofa ne samo da osigurava tonu mjesta za sjedenje, nego i ograničava količinu nereda koja se može akumulirati.

Foto: Home Edit.

9. Sakrijte taj splet TV žica.

Skupite ih zajedno kako biste smanjili kaos, ili ih sve sakrijte u zidu.

10. Pretvorite cijeli zid u police.

Poravnajte niz osnovnih ormarića za knjige, povežite ih elegantnim kalupima i obojite. Cijeli zid s policama također može biti prekrasna žarišna točka vaše dnevne sobe.

Foto: My Karma Stream

11. Košare, košare i još košara.

Prije svega, one mogu učiniti mnogo toga: pohraniti pokrivače, skupljati materijal za čitanje, skrivati igračke, održavati tehnološke uređaje u redu, pa čak i istcati biljke. Drugo, dodaju prostoru bogatu teksturu.

Foto: Noe DeWitt

12. Smanjite svoj bar na ono što stane na jedan pladanj.

13. Stvari koje ne koristite pospremite u kutije i odnesite na tavan.

Kada sve ostalo ne uspije, izbacite nered iz svog doma. Skupite stvari u kutiji i držite ih na tavanu ili podrumu sve dok vam ne zatrebaju.

Foto: Shutterstock, Living4media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2022 03:36