Veliki dio našeg razmišljanja u okviru je naših svakodnevnih rutina i navika, i premda nema ništa loše u tome, često nismo svjesni svih "alata" koje imamo na raspolaganju u vlastitom domu i na dohvat ruke. Zato nas može razveseliti svako novo otkriće, koje će nam pomoći da kućanske poslove obavimo lakše i brže. Jedan od predmeta koji vjerojatno imate u kupaonici, a može se koristiti i za druge namjene je zubni konac.
Konac za zube osim što nam pomaže u održavanju zuba čistim i zdravim, također može biti od velike koristi u kuhinji.
Napomena: Konac mora biti bez arome i voska.

Koristite zubni konac za rezanje drobljivih stvari.
Zubni konac možete koristiti za rezanje stvari u kuhinji koje su sklone raspadanju. Držite ga između dva prsta i povucite prema dolje za rezanje na kriške ili, ako je moguće, gurnite ga ispod predmeta i pretvarajte se kao da ćete vezati nit, no umjesto toga nastavite ga povlačiti kako biste odrezali uredne šnite. Evo nekoliko stvari koje zubnim koncem možete lakše izrezati nego nožem.
- Rolice tijesta za kolače
- Kozji sir
- Tortu na kriške
- Tortu na pola vodoravno
- Burito
- Brie, mocarelu ili drugi mekani sir
- Tvrdo kuhana jaja

Upotrijebite zubni konac za uklanjanje stvari.
Budući da je toliko tanak, zubni konac lako klizi ispod ljepljivih stvari koje morate podići. Evo nekoliko stvari u kuhinji koje možete odlijepiti zubnim koncem od ispod.
- Kolačići koji su zalijepili za kalup
- Uvaljano tijesto, pitu ili pizzu

Koristite zubni konac za rezanje lubenice i dinje.

Upotrijebite zubni konac kako biste povezali stvari.
- Privežite piletinu ili puretinu
- Povezivanje pečenja ili rolada
- Povežite snop bilja koje stavljate u lonac juhe
- Vežite svježe biljke koje mislite objesiti i sušiti
Foto: Joe Lingeman/Kitchn
Izvor: Kitchn


Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....