PA OVO JE FANTASTIČNO!

15 razloga zašto biste trebali zadržati zubni konac u kuhinji

 www.familyhandyman.com
Mali konac koji rješava velike probleme!
Mali konac koji rješava velike probleme!

Veliki dio našeg razmišljanja u okviru je naših svakodnevnih rutina i navika, i premda nema ništa loše u tome, često nismo svjesni svih "alata" koje imamo na raspolaganju u vlastitom domu i na dohvat ruke. Zato nas može razveseliti svako novo otkriće, koje će nam pomoći da kućanske poslove obavimo lakše i brže. Jedan od predmeta koji vjerojatno imate u kupaonici, a može se koristiti i za druge namjene je zubni konac.

Konac za zube osim što nam pomaže u održavanju zuba čistim i zdravim, također može biti od velike koristi u kuhinji.

Napomena: Konac mora biti bez arome i voska.

Koristite zubni konac za rezanje drobljivih stvari.

Zubni konac možete koristiti za rezanje stvari u kuhinji koje su sklone raspadanju. Držite ga između dva prsta i povucite prema dolje za rezanje na kriške ili, ako je moguće, gurnite ga ispod predmeta i pretvarajte se kao da ćete vezati nit, no umjesto toga nastavite ga povlačiti kako biste odrezali uredne šnite. Evo nekoliko stvari koje zubnim koncem možete lakše izrezati nego nožem.

  • Rolice tijesta za kolače
  • Kozji sir
  • Tortu na kriške
  • Tortu na pola vodoravno
  • Burito
  • Brie, mocarelu ili drugi mekani sir
  • Tvrdo kuhana jaja

Upotrijebite zubni konac za uklanjanje stvari.

Budući da je toliko tanak, zubni konac lako klizi ispod ljepljivih stvari koje morate podići. Evo nekoliko stvari u kuhinji koje možete odlijepiti zubnim koncem od ispod.

  • Kolačići koji su zalijepili za kalup
  • Uvaljano tijesto, pitu ili pizzu

Koristite zubni konac za rezanje lubenice i dinje.

Upotrijebite zubni konac kako biste povezali stvari.
  • Privežite piletinu ili puretinu
  • Povezivanje pečenja ili rolada
  • Povežite snop bilja koje stavljate u lonac juhe
  • Vežite svježe biljke koje mislite objesiti i sušiti

Foto: Joe Lingeman/Kitchn

Izvor: Kitchn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2025 10:52