StoryEditor
NIKAD NIJE KASNO

15 stvari koje organizirani ljudi imaju u svom domu

 

Ako je potraga za ključevima dio vašeg jutarnjeg rituala, vrijeme je da prekinemo taj ciklus. Biti organiziran više je od osobine ličnosti, to je odluka o načinu života i lakše je ostvariva ako možemo organizirati dom s pravim "alatima". U nastavku vam donosimo 15 bitnih elemenata kako bi izbjegli nered, što će zasigurno vaše dane koji dolaze učiniti manje stresnim.

 

1. Posuda za ključeve na ulazu

Definirajte mjesto gdje će ključevi uvijek biti i izbjegnite tipičan gubitak vremena za traženje ključeva prije odlaska.

 

2. Razdjelnici za knjige na policama

Svi znamo kako to funkcionira: početkom tjedna sve ručnike i plahte ostavljamo uredno posložene u ormaru, ali već nakon nekoliko dana nastane potpuna katastrofa. Kako biste to izbjegli, razdjelnici na policama vam mogu pomoći da sve ostane na mjestu.

 

3. Funkcionalni zidovi

Ako ste vidjeli da se ova ideja koristi za vješanje lonaca i tava, sigurno će vas razveseliti saznanje da se može koristiti i za bilo koju sobu u domu.

 

4. Organizator ladica

Umjesto da vam sve neuredno stoji pobacano u ladici, ova ideja vam omogućuje da bolje iskoristite prostor i brže pronađete traženu stvar.

 

5. Magnetski nosač noževa

Ovo je dobar način da u ladicama stvorite više prostora.

 

6. Dobro postavljen pladanj

Nevjerojatno je koliko brzo možemo napuniti kupaonicu različitim proizvodima. Dobra ideja je korištenje svakog praznog prostora pa čak i vodokotlića.

 

7. Police od nehrđajućeg čelika

Imati malo prostora u kuhinjskom namještaju ne mora biti prepreka. Elegantan i uredan način prikaza vaših velikih stvari je moguće ostvariti i policama od nehrđajućeg čelika koje možete podesiti prema vlastitim potrebama.

 

8. Kutije s oznakama

Tako možete pohraniti stvari u kutije da izgledaju uredno i točno znati što se nalazi unutar svake.

 

9. Koristite vertikalne šipke

Na primjer, iskoristite  šipke koje ste inače koristili za vješanje zavjesa, za organizaciju unutar polica, ali neka budu postavljene vertikalno.

 

10. Posude za jaja

Iako su napravljene za jaja, to ne znači da se ne mogu koristiti za druge stvari, na primjer za organiziranje prstena i naušnica.

 

11. Staklene posude

Umjesto da namirnica poput žitarica, začina, mahunarki...  držite u njihovim izvornim spremnicima koji su uvijek katastrofa, zašto ih ne biste držali u uredno posloženim staklenim posudama.

 

12. Ladice postavljene na zid

Ako vam nedostaje prostora za pohranu, vrlo dobra alternativa mogu biti mrežaste ladice montirane na zidnu policu. Jednostavno se postavljaju i omogućuju vam da vidite što je pohranjeno unutra.

 

13. Staklene posude za make up četke, olovke,,,

Umjesto da ih držite unutar kutija, ladica... koristite elegantne staklene posude kako bi vam uvijek bile uredne, čiste i na dohvat ruke.

 

14. Uredno posloženi začini

Oni mogu biti u magnetskim posudama, manjim bocama...  važno je da su označeni i da imaju svoje mjesto.

15. Posude za toaletni papir

Kao i sve drugo i u kupaonici mora biti reda.

Foto: cutypaste.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 10:09