MALI POPRAVCI

2 jednostavna trika protiv škripavih vrata

 

Ulaženje u stan ili pak pojedine prostorije ne bi trebalo predstavljati pravu fizičku aktivnosti niti preveliki napor. Zapinju li vaša vrata svaki put kad ih otvorite i to se polako, ali sigurno pretvara u izvor frustracije, vrijeme je da nešto poduzmete! Sve što vam treba jest 30 minuta smislenog napora kako biste riješili problem s nekoliko jednostavnih preinaka. Imate li drvena vrata koja zapinju morate uzeti u obzir da će povećanje vlage u zraku uzrokovati širenje samih vrata što znači da ćete imati više problema tijekom kišnih dana nego na hladne ili pak sunčane dane. Sve druge se probleme može riješiti na jedan od ova dva jednostavna načina!


Učvrstite šarke

Provjerite svoja vrata od dna do vrha kako biste provjerili vise li na šarkama jer bi to mogao biti razlog zašto vaša vrata zapinju. U slučaju da imate problema sa šarkama to je najčešće zato što su se vijci izvukli van. Brzinska preinaka koju možete učiniti jest zamijeniti vijke s malo većim primjercima koji još uvijek odgovaraju rupama u šarkama. Sve što trebate jest staviti nove vijke i gotovi ste!


Skratite svoja vrata

Vaša vrata još uvijek zapinju? Idući korak je uklanjanje tankog sloja s donjeg ruba vaših vrata kako biste ih lakše otvarali. Zamolite nekog od ukućana, prijatelja ili susjeda da vam pomognu. Skinite vrata s okvira i polako uklonite tanki donji sloj pomoću električne brusilice. Možete to odraditi i ručno, no za to će vam trebati više vremena. Razmak između poda i vaših vrata ne bi smio biti veći od 3 milimetra. Ako slučajno pretjerate, dodajte vratima štitnike od propuha.


Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:21