Dramatična, a privlačna paleta

3 odlična razloga zašto obojiti spavaću u tamne boje

 

Ne možemo poreći da tamni prostori imaju svoju posebnu draž i da su pravo oličenje sofisticiranosti i elegancije, osobito kada je riječ o udobnim spavaćim sobama koje najradije uopće ne bismo napuštali! Unatoč popularnom mišljenju da tamne boje vizualno smanjuju prostor, događa se upravo suprotno pa je ovakva paleta legitiman izbor čak i u malim prostorima. Svoj tamni interijer uvijek možete dodatno razblažiti detaljima u pastelnim bojama koje će izgledati posebno efektno uz tamnu pozadinu. U slučaju da još uvijek niste baš uvjereni u tamnu paletu boja i niste sigurni biste li se odvažili na tako dramatičan odabir donosimo vam tri ključna razloga zašto bi vaš tamne boje bile odličan izbor za vaše privatne prostorije.



Dublji san

Ako imate problema sa spavanjem, možda vam smeta svjetlo koje prodire u prostoriju. Želite li se zaista dobro naspavati, tamna posteljina, guste i nepropusne zavjese i tamni zidovi spavaće sobe pomoći će vam da lakše i brže utonete u duboki san.



Romantika

Tamnija spavaća soba može vašem prostoru podariti poseban šarm koji imaju luksuzni hoteli, a stvorit će dojam skrivene oaze koja je rezervirana samo za vas. Uz svjetlost svijeća i pod mekim slojevima posteljine opuštanje i romantika zajamčeni!



Smanjenje stresa

U tamnoj prostoriji puno ćete lakše umiriti svoj um pa je ovakav prostor pogodan za meditaciju, jogu i opuštanje na kraju napornog radnog dana. Tamni prostor s blagom rasvjetom pomoći će vam da se smirite i brže mentalno i fizički pripremite za večernje sate.

Izvor: The Decorista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 10:49