100 % prirodno

3 sigurna načina da se riješite osa brzo i bez otrova, samo poprskajte ovo i neće vam prići

 /SHUTTERSTOCK

Ose nisu "protivnik" s kojim želite imati posla i poželjno ih je riješiti se što prije prije nego postanu "ljute" i opasne. Umjesto raznih kemijskih pripravaka koji ne jamče uspjeh, predlažemo nekoliko prirodnih i jednostavnih načina za rješavanje problema s osama.

Mirisne biljke ili eterična ulja

Mjesta na kojima se "skupljaju" ose pošpricajte mješavinom vode i ulja paprene metvice u omjeru 1:5, i to po zraku, a ne direktno po površini. Metvica u tegli također će otjerati ove insekte. Pomažu i citronela, majčina dušica, klinčići i geranija. Možete koristiti svijeće s mirisom ovih biljaka ili aroma lampu za eterična ulja.

Pokrijte i uklonite hranu

Ose se skupljaju kako bi jele, pa je jedan od načina da spriječite njihovu pojavu prekrivanje i čuvanje hrane u hladnjaku ili smočnici. Nakon jela odmah maknite prazne tanjure sa stola, a ostatke bacite u smeće. Držite kante za smeće dalje od mjesta na kojem sjedite ili se odmarate i svakako spustite poklopac, prenosi Krstarica.

Napravite zamku

Odrezati vrh plastične boce koji je zatvoren čepom i okrenuti je naopako kao zatvoreni lijevak. Podmažite unutrašnjost lijevka uljem kako se ose ne bi mogle popeti kad uđu u zamku. U sredinu stavite mamac, poput mesa ili slatkiša. Objesite zamku na drvo ili ogradu dalje od mjesta gdje boravite. Provjereno radi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:54