TREBATE VEĆI STAN?

3 stvari koje možete napraviti umjesto da se preselite u veći stan

Osjećate kao da je vrijeme da se preselite u više kvadrata, ali niste sigurni da će vaš novčanik to izdržati...

Jeste li financijski spremni za takvo što i je li vam to zaista potrebno u ovom trenutku? To su samo jedna od mnogih pitanja koja si trebate postaviti prije donošenja velike odluke selidbe u novi i veći stan. Ako zaključite da vam uvjeti za selidbu ipak trenutno ne odgovaraju, postoje tri stvari koje možete napraviti umjesto da se preselite u više kvadrata.

Minimalizam prije svega

Prvi korak je riješiti se nepotrebnih stvari iz doma. Zamislite da se selite u još manji stan. Što biste od svojih stvari ponijeli, čega biste se riješili? Napravite veliku čistku stana, izbacite velike ormare koje možete zamijeniti komodama i policama, odjeću i cipele koji vam ne trebaju i presložite ladice i riješite se starih mobitela, stvari koje čekaju da ih popravite i slično.

Također, ako je vaš dom previše taman, to isto može biti razlog zašto osjećate kao da biste trebali više kvadrata. Prebojajte namještaj u svjetlije nijanse, postavite prozračne zavjese i velika ogledala nasuprot prozora. Već ćete pomoću ta tri trika svoj dom učiniti prozračnijim.

Dodatan savjet: onaj veliki stari namještaj možete prodati i tako si sufinancirati kupnju nekog novog.

Kombinirajte sobe

Ako je glavni razlog preseljenja taj što trebate još jednu sobu - bilo da se radi o radnoj sobi ili o sobi za novog člana obitelji, razmišljajte na sljedeći način. Imaju li vaša kuhinja i dnevni boravak potencijal postati jedna prostorija, ako se, primjerice, sruši zid? Tada biste mogli smanjiti dnevni boravak i ograditi ga velikom policom. Ograđeni dio može biti privremeni prostor koji vam je nedostajao i pravo osvježenje za interijer. Istu stvar možete napraviti u svojoj spavaćoj sobi.

Očistite tavan i podrum ili unajmite garažu

Ako postoji namještaj i ostale stvari od kojih vam se ipak teško odvojiti, sve ih prebacite na tavan ili u podrum. Ako su već puni ili ako u njih jednostavno ne stanu veliki komadi namještaja koje želite pohraniti, unajmite garažu - još uvijek je povoljnije od procesa selidbe u novi i veći stan.

Na ove ćete načine zasigurno u svom stanu moći provesti još neko vrijeme dok se ne otvori neka bolja prilika za veći stan.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:19