Queen size kreveti u spavaćoj sobi

4 najčešća načina organiziracije spavaće sobe

 

Queen size krevet idealan je za svakoga i predstavlja američki standard kreveta. Bilo da je za jednu odraslu osobu, tinejdžere ili par, ova će se dimenzija kreveta uklopiti u bilo koji oblik prostorije.

Budući da jednu trećinu života provedemo spavajući, osim za spavanje, soba nam nerijetko služi kao radni prostor i kao prostor u kojem držimo robu. To znači da u svojim spavaćim sobama provodimo dosta vremena, stoga je važno da se u njima osjećamo i ugodno.

U nastavku pogledajte četiri oblika spavaćih soba i prijedloge za uklopiti svoj queen size krevet.

1. Soba kvadratnog oblika

Ovaj oblik sobe je zahvalan za smještanje najmeštaja jer ćete sve elemente uspjeti postaviti simetrično i stvoriti osjećaj sklada u svojoj spavaćoj sobi.

2. Soba koja je dugačka i uska

Prednost ovog oblika sobe je ta što imate mogućnost odvojiti spavaću i radnu zonu na način da krevet i ormar smjestite na jednu stranu sobe, a radni stol na drugu stranu. Praznina u sredini sobe je ta koja stvara nevidljivu pregradu između rane i spavaće zone.

3. Soba u obliku slova L

Nedostatak sobe u obliku slova L je taj što vjerojatno nećete uspjeti smjestiti oba noćna ormarića a krevet ćete trebati pomaknuti do zida. Drugi dio prostora će predstavljati odvojenu zonu za rad i pohranjivanje robe. Ovakav oblik sobe idealan je za osobe koje je ne dijele ni sa kim.

4. Soba koja ima nekoliko ulaza

Iako izgleda izazovno, soba koja ima nekoliko ulaza isto je idealna za smjestiti queen size krevet. S obje strane možete staviti noćne ormariće, a radni stol i ormar postaviti u prostor prema vlastitom ukusu.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:38