VIŠESTRUKA KORIST

4 sjajna trika sa samoljepljivom folijom u kućanstvu koja ne uključuju umatanje hrane

 /SHUTTERSTOCK
S ovim jednostavnim materijalom možete olakšati selidbu pa čak i riješiti se dosadnih insekata

Samoljepljiva folija služi za umatanje hrane u nju, ali ima i mnoge druge korisne namjene. S ovim jednostavnim materijalom možete olakšati selidbu pa čak i riješiti se dosadnih insekata. Evo pojašnjenja nekih od njih.

1. Otvaranje staklenke

Ako ne možete otvoriti tvrdoglavi poklopac, omotajte ga prozirnom folijom. Tako vam ruke neće kliziti i bit će vam puno lakše otvoriti staklenku.

image
/SHUTTERSTOCK

2. Napravite zamku za muhe

Jednostavnom zamkom lako ćete se riješiti dosadnih voćnih mušica. Nasjeckano voće stavite u čašu, pokrijte prozirnom folijom i izbušite rupice. Slatki miris voća privući će vinske mušice i one će ući kroz rupice, ali više neće moći izaći iz čaše.

image
/SHUTTERSTOCK

3. Jednostavan prijenos stvari

Selidba će biti malo lakša ako ne morate vaditi sve stvari iz ladica pa sve vraćati. Možete ih sve zajedno omotati prozirnom folijom i tako će sve ostati na mjestu tijekom selidbe.

image
/SHUTTERSTOCK

4. Uklonite začepljenje WC školjke

Uz pomoć samoljepljive folije možete odčepiti WC školjku. Otvor WC školjke potrebno je oblijepiti samoljepljivom folijom i rubove zalijepiti ljepljivom trakom. Zatim pustite vodu - folija bi trebala nabubriti. Zatim nekoliko puta pritisnite površinu folije. Zrak koji se nakupio ispod njega gurnut će začepljenje u kanalizaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 06:51