Prvo higijena, a onda sve ostalo

4 stvari koje biste uvijek trebali ubaciti u perilicu posuđa

 Instagram @illistyle
Volimo jednostavne trikove za čišćenje koji nam odmah pokažu rezultate i olakšaju svaki sljedeći put kada se uhvatimo ovog posla

Ako već imate svoj način slaganja posuđa u perilicu, želimo vam predložiti još nekoliko stvari koje možete dodati na listu dopuštenih prilikom sljedećeg pranja.

Ovo su stvari koje biste uvijek trebali ubaciti u perilicu posuđa, ako ima slobodnog prostora.
Taylor Wilcox, Unsplash
1. Mrežicu sudopera

Vaš je mrežasti filter na sudoperu vjerojatno zmazaniji nego što mislite. Istresite ostatke hrane i izvucite sve iz rupa, a zatim ga stavite na gornji stalak svoje perilice.

Joe Lingeman

2. Stalak za sušenje posuđa

Ako imate stalak za sušenje posuđa od drva, ne smijete ga izlagati visokim temperaturama perilice posuđa. Međutim, ako je vaš stalak izrađen od plastike ili metala, slobodno ga operite u perilici na gornjem stalku.

Kitchn Video

3. Tanjur mikrovalne pećnice

Ako vaša mikrovalna pećnica brzo postane ljepljiva i prljava, iako je nedavno očišćena, olakšajte si čišćenje i tanjur ubacite u perilicu posuđa kako biste ga temeljito očistili, tako što ćete ga staviti na donji stalak, kao običan tanjur.

Joe Lingeman

4. Posudu s octom

U perilici posuđa, alkoholni ocat možete iskoristiti kao sredstvo za ispiranje. Naime, voda iz perilice, zbog previše kamenca, može ostaviti mrlje na čašama i ostalom posuđu. Možda ste ponekad primijetili da se nakon pranja u perilici vaše posuđe jednostavno ne sjaji onako kako bi trebalo. Jedna posuda s octom koju ćete postaviti u perilicu među prljavo posuđe će prilikom ispiranja otopiti kamenac u vodi te će vaše posuđe iz perilice izaći blistavo čisto.

Foto: Unsplash, Kitchn, Instagram @illistyle

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:53