TLOCRTI ZA 5

5 načina za organizati dugi i uski dnevni boravak

 

Dugačke prostorije su često izazovne za organizirati, pogotovo ako ih pokušavamo gledati kao jednu cjelinu. Uvijek će nam izgledao kao da nešto nedostaje. Stoga se savjetuje podijeliti je na dvije zone. Posebno kada se radi o dnevnom boravku, tada postoji nekoliko opcija za odvajanje.

Primjeri koje vam donosimo u nastavku sadrže savjete koji se tiču funkcija svake zone, no dodatno, ove zone možete i pregraditi te tako napraviti dvije zasebne prostorije. Međutim, kada kažemo "pregraditi", ne mislimo na zidove, već na jednostavnije pregrade koje će ipak ostaviti onaj osjećaj prozračnosti u interijeru. Primjerice, staklene stijene.

U nastavku pogledajte primjere dugačkih i uskih dnevnih boravaka.

Dnevni boravak i dodatan kutak za opuštanje

Ako imate veliku i dugačku prostoriju, priuštite si taj luksuz i napravite dnevni boravak koji će biti isključivo za obiteljska okupljanja i druženja, a s druge strane napravite kutak za čitanje ili radni kutak.

Premjestite sav namještaj na sredinu

Centrirajte sav namještaj kako biste dobili osjećaj da ste iskoristili cijeli prostor. Dvosjed ili trosjed, veliki tepih, dvije fotelje i stolić za televizor popunit će prostoriju.

Napravite dvije zasebne prostorije

Od dugačke prostorije napravite dvije manje. Razdvojite prostoriju na blagovaonicu i na dnevnu sobu. Prostor uz zidove možete dodatno upotpuniti policama s knjigama i fotografijama kako bi izgledao još ispunjeniji i topliji.

Dvije sobe za druženje

Iskoristite veliku kutnu garnituru kako biste od jednog dijela sobe napravili pravi dnevni boravak, a u drugi dio postavite stolić, fotelje, police s knjigama, regal s pićem... Tako će dnevni boravak služiti za svakodnevna druženja, a ovaj drugi dio će biti idealan za odmor uz knjigu ili kao prva stanica za nazdraviti kada vam dođu gosti.

Pametno rasporedite namještaj

Ako je ovo prostorija kroz koju trebate proći cijelom dužinom kako biste došli do neke druge prostorije, vjerojatno vam se čini kao da prolazite dugačkim hodnikom. S ovim malim trikom si možete barem promijeniti taj osjećaj. Postavite namještaj tako da vaš put kroz sobu izgleda kao duguljasto slovo "S".

Foto: Apartment Therapy

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 21:14