SAVJETI KOJI ĆE VAM POMOĆI

5 promjena uz koje ćete se osjećati ugodnije u vlastitom domu

Evo što biste sve trebali promijeniti kako biste se osjećali bolje!

Kad je riječ o uređenju doma, svi mi težimo tome da se u vlastitom stanu ili kući osjećamo što ugodnije. Međutiim, ponekad sav naš trud, ali i savjeti stručnjaka nisu dovoljni da naš dom postane naša opuštajuća oaza. Zato smo za vas izdvojili jednostavne i brze promjene uz koje ćete se osjećati ugodnije u svome domu.

1. Riješite se nereda

Kreativni nered sasvim je normalna stvar u vašem domu i nije ništa što bi vas trebalo posebno zabrinjavati. Ipak, pretjerani nered i suvišne stvari mogle bi u vama stvoriti osjećaj kaosa, tjeskobe i uznemirenosti - a to sigurno ne želite! Kako biste to spriječili, riješite se svih suvišnih stvari koje vam nisu potrebne. Cijeli prostor izgledat će organiziranije i ljepše, a vi ćete se osjećati ugodnije.

2. Nemojte zanemarivati prazne kutove u stanu

Kutove u prostorijama često nesvjesno zanemarujemo. Kad sređujete stan, obavezno obratite pozornost na prazne kutove - postoji namještaj kojim ih savršeno možete urediti, a to će cijelom prostoru dati bolji ugođaj. Pri izbori dekoracije za kutove možete pokazati svu svoju maštu - police za knjige, komode, ormarići ili biljke, sve je to savršena dekoracija za uređenje kutova u vašem stanu ili kući.

3. Nabavite biljke

Iako su ponekad zahtjevne i treba o njima voditi brigu, biljke će svakom interijeru dati poseban ugođaj. I ne samo što su savršene kao zelena dekoracija, one također pročišćavaju zrak u vašem domu te tako pomažu pri očuvanju vašeg zdravlja. Kad nabavljate biljke potrebno je voditi računa samo o uvjetima u kojima će uspijevati.

4. Riješite se prevelikog namještaja

Možda ovo niste znali, ali masivan namještaj može rezultirati osjećajem neugode u domu, ali i neredom. Sama činjenica da nijednu stvar ili komad namještaja u toj prostoriji nećete moći promijeniti može vas uznemiriti i učiniti loše raspoloženima. Uvijek birajte namještaj koji dimenzijama savršeno odgovara vašem domu.

5. Kombinirajte različite komade namještaja

Ako želite udoban životni prostor, idealno rješenje jest kombinacija različitog namještaja. Umjesto klasičnih komada, radije odaberite nekoliko elemenata koji odudaraju. U uređenje interijera uključite moderni stolić, naslonjač zanimljivog dizajna ili dekoraciju koja se ne uklapa u ostatak prostora. Samo mala promjena puno će značiti za čitav doživljaj i ugođaj u stanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:54