PREJAKO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE

5 stvari koje nikada ne smijete raditi s deterdžentom za posuđe

Za što sve koristite deterdžen za posuđe? Vjerojatno ga ne koristite često izvan kuhinje i sudopera. Ali važno je znati da je deterdžent za suđe sredstvo koje ima određenu jačinu, a većina ih se izrazito pjeni ako se koristi, primjerice, u perlilici za posuđe ili za rublje.

Za svaki slučaj, donosimo vam pet situacija u kojima nikako ne smijete koristiti deterdžent za posuđe.

1. Tuširanje ili umivanje

Ovo je zaista očito ali je svejedno na popisu ako ikada nekome padne na pamet. Mnogi deterdženti su prejaki čak i za ruke, a posebno za cijelo tijelo i lice. Mogu izazvati naglu reakciju kao što je crvenilo.

2. Pranje auta

Budući da je to sredstvo izrazito jako i posebno namjenjeno otapanju masnoća i tvrdokornih mrlja s posuđa, ne preporučuje se koristiti prilikom pranja automobila jer može nagristi površinu i uništiti premaz.

3. Stavljanje deterdženta u perilicu za posuđe

Iako je glavni cilj deterdženta pranje posuđa, postoji razlog zašto je samo za ručno pranje. Osim što jačina ovog sredstva može oštetiti mašinu, mjehurići od previše sapunice mogu početi izlaziti iz perilice tijekom ciklusa pranja.

4. Stavljanje deterdženta u perilicu za rublje

Osim što može oštetiti rublje, može se javiti isti problem kao i kod perilice za posuđe - previše pjene i mjehurića.

5. Miješanje s ostalim kemijskim sredstvima

Miješanje deterdženta za posuđe s izbjeljivačem, amonijakom može biti otrovno do mjere da je opasno za život. Stoga, ako niste stručna osoba, izbjegavajte miješanje deterdženta za posuđe s ostalim kemikalijama.

Izvor: thekitchn.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 15:43