SAVJETI KOJI ĆE VAM POMOĆI

6 jeftinih načina da svoj dom učinite udobnijim u ovim zimskim danima

 Colorways Gallery/Etsy
Osjećati se ugodno u svome domu, posebno tijekom ovih zimskih mjeseci, i više je nego potrebno

Uvođenje tople 'hygge' atmosfere u životni prostor može se obaviti na više načina, a da pritom ne potrošimo puno novaca. U osnovi, stvaranje ugodan osjećaj u domu, može se svesti na tri bitne komponente: teksture, osvjetljenje i boje. Kako ukomponirati sve navedeno i prilagoditi budžetu s kojim raspolažete saznajte iz ovih šest primjera koja smo izdvojili za vas i sretno!

1.Postavite lampice na zidove

Ambijentalna rasvjeta može stvoriti čarobnu atmosferu u vašem životnom prostoru ili spavaćoj sobi ako ih postavite iznad kauča ili pak pored uzglavlja. Ali zašto se tu zaustaviti? Razmislite o dodavanju niza svjetiljki na balkon ili terasu, zasigurno nećete pogriješiti.

2. Dekorirajte dom mekanim materijalom

Ništa ne pridonosi ugodnom osjećaju u domu toliko poput slojevitog, mekog tekstila. U tome su naročito uspješni pleteni materijali, jastuci ili prostirke.

3. Nabavite jastuk za sjedenje

Dodavanjem jastuka ili dva na svoj pod, ne samo da ćete dobiti još mjesta za sjedenje, već će cijeli vaš interijer izgledati mnogo udobnije i vizualno privlačnije.

4. Razmislite o dekoracijama

Za kvalitetnu transformaciju vrlo su važne dekoracije i ukrasni detalji u domu.

- Tijekom zime, volim zamijeniti postojeće ukrase elementima poput mesinga, umjetne kože ili vune kako bih utoplila svoj dom, rekla je za dizajnerica interijera Abbi Fenimore za portal Apartment Therapy.

Da bi dekoracije u domu bile što pristupačnije, dizajnerica također predlaže da pronađete omiljene lokalne prodavaonice s popustima koje u ponudi često imaju jeftinije komade namještaja ili dekoracija. Vintage detalji kombinirani s novim proizvodima ključni su za uspješno uređenje doma i postizanje udobnijeg ugođaja.

5. Obojite jedan zid (ili cijelu prostoriju)

Boja može u potpunosti transformirati atmosferu cijele sobe, a da pritom na istu ne potrošite mnogo novca. Dok duboke i tamne nijanse bez sumnje stvaraju dramatičan izgled, dizajnerica interijera Nicole Gibbons više voli ideju svjetlije boje koje, kako kaže, ističu prostor te povećavaju njegovu udobnost u ovim zimskim mjesecima.

6. Ukrasite zidove slikama

Umjetnost na zidovima svaki interijer čine ljepšim, a sam ugođaj u njemu ugodnijim i toplijim. Odaberite fotografije dragih ljudi, slike koje vam se sviđaju ili neke druge vizualno zanimljive slike koje za vas imaju sentimentalnu vrijednost te ih stavite na zidove u dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili hodniku. One također mogu unijeti toplinu, ako su na njima dragi nam ljudi.

Nadamo se da su vam ovi savjeti barem donekle pomogli, a možda vas čak i inspirirali na poneke promjene u vašem domu, nas sigurno jesu!

Izvor: Apartment Therapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 02:10