SAVJETI ZA UREĐENJE

6 sjajnih ideja za stvaranje idealnog kutka za čitanje u vašem domu

 Instagram/@5girlsoneboy
Ove će vas ideje sigurno inspirirati na uređenje omiljenog kutka za čitanje u vlastitom domu!

Na kraju radnog dana najljepše vam je doći doma, uzeti svoju omiljenu knjigu i početi s čitanjem? Ako ste se kojim slučajem pronašli u ovome, onda je simpatičan kutak za čitanje nešto što naprosto morate imati u svome domu. Donosimo vam savjete kako brzo i jednostavno stvoriti savršen kutak za čitanje u kojem ćete rado boraviti.

1. Udoban stolac ili fotelja za sjedenje

Mi volimo da ova centralna točka kutka za čitanje u domu bude ugodna i topla, ali jednako tako i stilski osmišljena kako bismo se u njoj osjećali što bolje. Kod biranja stolca ili fotelje možete dati mašti na volju, a savršen je izbor neki komad namještaja zanimljive boje ili uzorka koji će se istaknuti u prostoru.

2. Stolić sa strane

Tijekom čitanja sigurno s vremena na vrijeme morate i odložiti svoju knjigu, a za to je savršen mali stol koji možete postaviti sa strane stolca ili fotelje. Ako je stolić dovoljno velik, na njemu možete imati i neku dekorativnu biljku koja će 'osvježiti' cijeli interijer te ga učiniti mnogo zanimljivijim.

3. Kombinacija tekstura u prostoru

Jedan od najjednostavnijih, ali i najljepših načina kako ukrasiti vaš kutak za čitanje definitivno je odabir različitih tekstura u interijeru. To je odličan način da personalizirate svoj kutak pomoću super udobnog tekstila poput dekorativnih jastučića, prekrivača i nekih drugih šarmantnih detalja.

4. Rasvjeta koja osvaja dizajnom

Mislimo da ni ne moramo posebno naglašavati važnost rasvjete u bilo kojem interijeru, a posebno kutku za čitanje. Osim što je svjetlo vrlo bitno kod čitanja, ako se odlučite za dekorativnu rasvjetu, možete biti sigurni da će vaš kutak za čitanje ostavljati bez daha.

5. Knjige, knjige, knjige...

Postoji li savršenija dekoracija kutka za čitanje od knjiga? Ako se nas pita, nikako. Odlučite li se za otvorene zidne police, vodite računa da vaše omiljene knjige budu lijepo i uredno posložene. U protivnom bi vaš kutak mogao izgledati neuredno, a to je sigurno nešto što ne želite.

6. Akcentni zid u pozadini

Ako namještaj kojim ste opremili kutak za čitanje nije posebno zanimljiv, a za dekoracije jednostavno nemate dovoljno prostora illi inspiracije, upravo je akcentni zid idealno rješenje za podizanje atmosfere u sobi. Možete se odlučiti za postavljanje fora tapeta ili pak bojanje cijelog zida u zanimljivoj nijansi. Za što se god odlučili, možete biti sigurni da će sve zajedno izgledati sjajno i simpatično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:51