DOMAĆINI OTKRIVAJU

6 stvari koje nepoželjni gosti rade na blagdanskim druženjima

Joybird, američki brand namještaja proveo je malo istraživanje o tome što domaćinima najviše smeta kod njihovih gostiju.

Tim iz Joybirda došao je do zanimljivih odgovora na pitanje što domaćinima smeta kod njihovih gostiju. Iako je na domaćinu da stvori dobru atmosferu u svom domu, vi ste kao gosti ipak te atmosfere i postoje neke nepoželjne karakteristike zbog kojih vas domaćin možda neće htjeti pozvati sljedeće godine.

U duhu blagdana osvijestite neke od ovih stvari poradite na njima kako biste bili omiljen gost svakog domaćina.

Dovodite osobu koja nije pozvana

Zaista nije u redu dovesti još jednu osobu u nečiji dom, barem ne bez pitanja. Domaćin planira hranu, piće i sjedeća mjesta prema broju osoba sa svog popisa gostiju jer zove sebi drage ljude. Nikako nije na vama da nekome dovodite nepozvane goste. Ovo je zasmetalo čak 30% ispitanika u Joybirdovom istraživanju.

Pijete previše alkohola

Za blagdane se gotovo uvijek popije malo više jer su "takvi dani". Ali sigurno ne želite biti ona osoba koja popije baš sve sa stola do te mjere da vaše ponašanje više ne spada u kategoriju "simpatično smiješnog" te da vas moraju voditi kući. Naravno, takvo što ovisi o društvu, ali ispitanici-domaćini su ovo stavili na drugo mjesto.

Ne potvrđujete svoj dolazak

U redu je javiti nekoliko dana ranije ako nećete moći doći kod nekoga doma na planirano druženje. Ako vam je osoba najavila to druženje dosta ranije, znači da će se zaista potruditi oko planiranja za broj osoba koji je i pozvala. Stoga olakšate domaćinu posao i na vrijeme joj javite računa li na vas ili ne.

Dolazite puno ranije

Zaista nitko ne voli goste koji previše urane, kao ni one koji previše zakasne. Prije samog druženja domaćin je još uvijek u gužvi oko pripreme i vjerojatno nema previše vremena družiti se s vama u tom trenutku, osim ako vas nije pozvao kako biste mu pomogli.

Dolazite praznih ruku

Svaki domaćin će vam reći da niste trebali ništa donositi. Ali istina je da svatko od nas taj mali znak pažnje podsvjesno smatra "nagradom" za dobro odrađen posao pripreme hrane, pića i cijelog druženja. Osim toga, cijeli život nas uče da je pristojno donijeti neku sitnicu za domaćina. Stoga nam je, htjeli mi to ili ne, ovo ponašanje u podsvjesti ostalo kao poželjno. To zaista ne treba biti ništa veliko - boca vina ili mala bombonijera su sasvim u redu.

Ostajete čak i nakon što svi odu

Ovo je poželjno jedino ako ostajete pomoći u pospremanju ili na inzistiranje domaćina. U protivnom, domaćinu vjerojatno samo oduzimate vrijeme koje želi utrošiti na pospremanje i odmor.

Nitko nije savršen, a stvari s popisa su radnje koje najčešće radimo nesvjesno i s nikakvim lošim ciljem. Stoga je samo važno osvijestiti ih i poraditi na njima.

Izvor: domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:05