Kako učiniti dom lijepim

7 malih promjena koje može svatko napraviti

Želite svoj dom malo osvježiti? Evo nekoliko jednostavnih načina za uljepšavanje dom

Smatrate da vaš dom trenutno izgleda pomalo umorno i neuredno, ali ne znate odakle krenuti? Ne trebate čekati proljeće da uvedete neke novosti u svoj dom! Početak nove godine idealno je vrijeme da ga učinite lijepim i ugodnim, bez velikih izdataka. Danas vam donosimo nekoliko isprobanih i testiranih savjeta koje već sutra možete isprobati.

1. Pospremanje

Ovo je jednostavan, ali dobar početak. Sredite nered u kuhinjskim ormarićima, koji tijekom blagdana niste imali vremena napraviti, uklonite sve suvišno s kuhinjskih radnih ploha, pospremite dječje igračke u pripadajuće kutije i ormariće. Ovo je najbolji početak, ne košta ništa, a vaš će dom zasigurno izgledati bolje.

2. Nabavite mirisne svijeće

Postoji mnogo razloga zašto je dobro uvijek imati mirisne svijeće u domu. Za početak, izgledaju dobro na svakoj polici ili stoliću. Osim toga, unijeti će prekrasan miris koji će u vaš dom učini privlačnim i ugodnim.

3. Preuredite vaš stolić za kavu

Ako je vaš stolić trenutno pun papira i novina, razmislite o tome kako ga urediti. Odaberite umjetničke knjige i magazine koje volite, ili iskoristite okrugli pladanj i napunite ga svijećama, sitnicama i malim vazama ispunjenim cvijećem.

4. Istaknite ukrase u grupi od tri

Vjerujte nam, s ovim jednostavnim trikom ne možete pogriješiti.

5. Dodajte jastuke

Bez obzira da li imate krevet ili sofu u dnevnom boravku, dodajte jastuke. Vidjet ćete, u trenu će sve izgledati svježe, lijepo i elegantno.

6. Objesite lampice

Dajte svom domu romantičnu notu bajkovitim lampicama. Objesite lampice oko prozora, vrata ili polica na zabavan način kako biste stvorili željenu atmosferu.

7. Nabavite svježe cvijeće

Svježe će cvijeće odmah razvedri sobu. Iako možda smatrate da nemate smisla za aranžiranje cvijeća, vjerujte nam, lakše je nego što izgleda. Jednostavno odaberite cvijeće koje volite, dodajte mu zelenila, koju vrpcu i elegantan ženstveni detalj je tu, a sigurni smo da neće ostati nezamijećen.

Izvor: idealhome.co.uk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:28