TRIKOVI ZA MALE PROSTORE

7 načina kako stvoriti više mjesta u kuhinji

 Lauren Kolyn

Vjerujemo da ćete se složiti s nama oko toga da mjesta u kuhinji nikada nema dovoljno. Posuđe, pribor za jelo, staklenke za začine i ostalo, dekorativni predmeti, podmetači... Sve je tu, bilo po površinama, ormarićima ili ladicama. Ako imate malu kuhinju, a mnogo stvari, zaista trebate biti profesionalac u organizaciji kako biste sve savršeno rasporedili.

Kako bismo vam u tome pomogli, pronašli smo sedam genijalnih ideja s kojima ćete dobiti dodatan prostor u kuhinji.

Apartment Therapy

Police iznad kuhinjske površine

Umjesto da uz zid na kuhinjskoj površini držite teglice sa začinima i slično, postavite malu policu točno iznad i sve stvari premjestite tamo. Tako ćete dobiti više prostora za pripremu hrane i jednostavnije ćete očistiti površinu nakon pripreme.

Cathy Pyle

Prozorska daska

Ako imate široku prozorsku dasku, umjesto na kuhinjske površine ili male balkone, preselite svoje začine u kuhinju. Možete postaviti posebnu dasku na prozor na kojoj će stajati svi začini kako biste je jednostavno pomaknuli ako vam smeta prilikom otvaranja prozora.

Corelyn Coates & Jennie Palluzzi

Štednjak s dvostrukom ulogom

Dok pripremate jelo, na dio štednjaka koji vam ne treba postavite veliku dasku za rezanje. Na nju slažite namirnice koje vam trebaju za jelo. Praktično je, a i čuva mjesto na kuhinjskim površinama na ostala jela i slično.

Creative Studio

Perforirana zidna ploča

Ovaj američki trend je zaista praktičan. Zidna ploča s rupama prvo je služila isključivo za alat ali je prije nekoliko godina svoju ulogu našla diljem interijera, pa tako i u kuhinji. Osim što je funkcionalna, ova ploča može imati i dekorativnu ulogu - postavite na nju najzanimljivije detalje iz svoje kuhinje i dobili ste dodatno mjesto i dekoraciju.

Lauren Kolyn

Niski stolić

Mali niski stol vam može poslužiti kao dodatna "polica" koja nije postavljena na zid. Tako nećete trebati bušiti zidove, a imat ćete dodatan prostor.

The Kitchn

Maksimalno iskoristite ladice

Ponovno organizirajte ladice u svojoj kuhinji. Zasigurno postoji nešto što možete izbaciti. Zatim uzmite nekoliko organizatora ladica koji odgovaraju dimenzijama vaših ladica i odvojite ih iznutra. Tako ćete moći staviti više različitih stvari koje se neće međusobno pomiješati i izgledati neuredno.

/ Leela Cyd

Premjestite dekorativne predmete

Dekorativni elementi na kuhinjskim površinama funkcioniraju samo u katalozima. Vaza s cvijećem nasred površine na kojoj inače pripremate hranu zaista nije praktična. Stoga pomaknite sve dekorativne predmete, ali i one stvari koje ne koristite često, na vrh visećeg kuhinjskog ormarića.

Ako ste svjesni da u vašoj kuhinji (ali i u cijelom domu) imate stvari koje već dugo niste koristili, pročitajte i saznajte više o döstädningu - švedskom konceptu čišćenja doma.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2022 10:06