Kao iz kataloga

7 savjeta kako da vaša kuhinja izgleda luksuzno

 Studio McGee
 

Bilo da provodimo puno vremena u kuhinji ili ne, svi bismo voljeli da ta prostorija izgleda besprijekorno, kao da je spremna za fotografiranje za katalog.

Dodatkom smo jednog elementa možete postići luksuzni izgled svoje kuhinje. Taj element može biti na podu, stropu, zidovima ili kuhinjskim površinama. U nastavku vam donosimo 7 ideja koje vas mogu inspirirati.

1. Zlatna boja

U svoj interijer unesite nekoliko detalja zlatne boje. Možete se poigrati sa prostorom na stropu gdje se nalazi svjetlo, a možete dodati nekoliko detalja na police svoje kuhinje.

2. Visoki kuhinjski ormarići

Ako vaši kuhinjski ormarići sežu sve do stropa, vaši će stropovi izgledati vizualno viši. Osim toga, dobivate dodatan prostor za pohranu stvari.

3. Uložite u podove

To ne znači da morate kupiti najskluplje pločice. Kod odabira pločica možete obratiti pažnju na to da birate keramičke pločice koje imitiraju granit ili drvo.

4. Pažljivo birajte sudoper i slavinu

Ovo su elementi koje koristimo svakodnevno. Ako nisu kvalitetni i održavani na pravilan način, vrlo brzo mogu izgledati istrošeno. Stoga je u ove elemente pametno uložiti novac kako bi što dulje izgledali besprijekorno.

5. Kuhinjske pozadine

Umjesto običnih pločica, možete se poigrati i sa drugim materijalima kada birate kuhinjski pozadinu – glavni štit vašeg kuhinjskog zida. Razmotrice opcije ogledala, pleksiglasa, željeza ili neobičnih oblika pločica.

6. Radni trokut

Prilikom razmještaja u kuhinji, pripazite na pravilo radnog trokuta. Radni trokut je prostor u kojem se krećete dok pripremate jelo, a čine ga štednjak, sudoper i hladnjak. Razmještajem ta tri elementa glavni je cilj optimizirati kretanje po kuhinji. Tako organizirana kuhinja djelovat će skladno, a samim time i luksuznije.

Izvor: popsugar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:40