IMATE MALI BROJ KVADRATA?

A mislili ste da je nemoguće imati walk-in ormar u malom stanu?

 

Mali broj kvadrata često nam služi kao izgovor zašto nešto ne možemo imati u svome domu, a zapravo je potrebno tek malo domišljatosti i truda kako bi naše želje pretvorili u stvarnost. Jedna od tih želja uređenje je walk-in ormara koji se čini kao nedostižan san jer jednostavno ne možemo posvetiti cijelu jednu prostoriju našeg malog stana odjeći, obući i modnim dodacima. Fantastično rješenje koje možete vidjeti u nastavku dokaz je da vam za ovaj odlični element uređenje treba tek jedan metar prostora koji možete pretvoriti u svoje malo skrovište za uređivanje.

Ormar koji možete vidjeti na fotografijama nalazi se u malom stanu od 37 kvadrata u New Yorku i djelo je dizajnerskog studija California Closets. Ormar je smješten uz kraći zid pravokutne prostorije i definiraju ga samo dva zida. Otvoreni prolaz između zidova omogućuje ulaz u profesionalno isplanirani walk-in ormar dubine od tek jednog metra!

Zidne pregrade od izložene opeke bile su dio izvorne strukture stana kada je vlasnica uselila u svoj mali dom, no vlasnici malih stanova lako to mogu rekreirati pomoću knaufa ako mogu od jedne prostorije oduzeti metar prostora. Kako bi se takav plitak prostor adekvatno iskoristio ključno je prostor za vješanje odjeće staviti uz njegove kraće stranice. Duži zid potom iskoristite za ladice i police standardne dubine od 35,5 cm što će vam ostaviti dovoljno prostora za hodanje kroz prostor. Umjesto da dodate vrata od ormarića ostavite police otvorenima ili pak postavite šipku u ormar na koju ćete objesiti zastor i tako sakriti potencijalni nered od pogleda. Time ćete uštedjeti na prostoru, a dobiti vizualno privlačan ormar.

U ovom primjeru vlasnica je stvorila i mali prostor za uređivanje tako što je u središtu ormara ostavila veći komad slobodnog prostora i u njega postavila ogledalo, dodala par ladica i ostavila mjesta za sjediti. Kod planiranja ovakvog ormara također razmislite o postavljanju kvalitetne LED rasvjete kako biste dobro vidjeli što radite i vaš će ormar zasjati punim sjajem!



Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 17:59