Pružite mu još jednu priliku!

A što sa starim namještajem?

Selite se u novi stan, a ne znate što sa starim namještajem? Iako je potpuno razumljivo da novi stan predstavlja priliku za novi početak, odbacivanje svega što je staro može biti znatan udarac po džepu jer ćete morati nadomjestiti mnoge komade čije vrijednosti i funkcionalnosti niste bili ni svjesni. Uz malo truda i kreativnosti stari namještaj može zaživjeti novim životom i pomoći vam da stvorite jedinstven i upečatljiv interijer u svojem domu, a da ne potrošite gomilu novca. Dobro promotrite sve što posjedujete i pokušajte gledati novim očima.

Potrebno je malo strpljenja kako bismo u svom starom i pomalo istrošenom namještaju vidjeli potencijal za novi i osvježavajući izgled, no sav se trud na kraju višestruko isplati jer rezultat naših napora postane izvrsna nadogradnja našeg interijera. U nastavku vam donosimo nekoliko pitanja na koja trebate odgovoriti prije nego što svoj stari namještaj odnesete na reciklažu.

Mogu li ovaj komad namještaja prebojiti?

Kako bismo stari i umorni dekorativni detalj ili komad namještaja pretvorili u odličan novi dodatak uređenju ponekad je dovoljno samo ga osvježiti novim slojem boje. Ne samo da će to ukloniti tragove korištenja, nego će vam omogućiti da ga uskladite s novim interijerom u koji se useljavate.

A photo posted by Homepolish (@homepolish) on


VIDEO Kako restaurirati namještaj kao profić?


Mogu li ovaj komad namještaja presvući novom tkaninom?

Tkanina se, kao i većina materijala, s vremenom oštećuje, troši i prlja. Ako vam se sviđa osnovni oblik stolaca u blagovaonici ili fotelje koju imate godinama, razmislite o ulaganju u čvršći materijal otporan na mrlje i jednostavno pretapecirajte svoj namještaj! U jednostavno uređen interijer tako možete uključiti svoju staru fotelju u novoj trendi boji ili čak zanimljivom uzorku! Svratite u dućan s tkaninama i nemojte se bojati postavljati gomilu pitanja. Često ćete upravo od prodavača saznati koje su tkanine povoljnije a kvalitetnije i tko se bavi tapeciranjem u vašem mjestu.

NOVI ŽIVOT STAROG NAMJEŠTAJA Predstavljamo vam kolektiv Nahtkasl & Hoklica


Mogu li ovaj komad namještaja smjestiti u drugi prostor?

Navikli ste gledati fotelju u dnevnoj sobi ili staru komodu u hodniku? Navike se s novim mjestom stanovanja također mijenjaju, pa pokušajte pronaći novu namjenu za svoj stari namještaj jer bi upravo ta komoda možda izgledala fantastično u vašoj novoj spavaćoj sobi ili pak u kupaonici. Fotelju iskoristite za stvaranje malog kutka za čitanje, mali blagovaonski stol pretvorite u radni stol, a staru škrinju u stolić za kavu. Dopustite si maštati i budite kreativni, rezultati će vas zasigurno pozitivno iznenaditi!

A photo posted by Aileen Allen (@athomeinlove) on


OVO JE SEDAM OSNOVNIH PRAVILA Saznajte kako pravilno rasporediti namještaj u interijeru


Mogu li ovaj komad namještaja izbrusiti?

Osim tapeciranja i bojenja, još jedna aktivnost može osvježiti stari komad namještaja! Skidanje slojeva boje koji su se nakupili tijekom godina može pretvoriti vaš drveni ili metalni komad namještaja u šarmantni vintage predmet čija će grubost i nedovršenost učiniti prostor osobito upečatljivim. Ako vam se takav izgled ipak ne sviđa, zaštitite obrađeni komad novim nanosom boje ili jednostavno premažite prozirnim zaštitnim slojem. No imajte na umu da nam se često upravo izvorni izgled predmeta zbog prirodnosti posebno sviđa.

Izvor: Homepolish

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:54