VRIJEDI ISPROBATI

Ako ostavite ovo povrće u WC školjku preko noći, ujutro ćete se jako iznenaditi i biti sretni

 /SHUTTERSTOCK

Kupaonica je mjesto u kojem često caruju neugodni mirisi, bez obzira na to koliko marljivo čistite. No umjesto da posežete za raznim kemikalijama, možete isprobati ovu prirodnu metodu koja provjereno djeluje.

Svi znamo da je češnjak omiljeni sastojak u kuhinji koji daje poseban okus našim omiljenim jelima. Međutim, pokazalo se da češnjak može poslužiti i u praktične svrhe izvan kuhinje.

Unatoč svom intenzivnom mirisu, češnjak zapravo može pomoći u uklanjanju neugodnih mirisa iz kupaonice, prenosi House Digest.

image
WIRESTOCK/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
image
/SHUTTERSTOCK

Koncept je iznenađujuće jednostavan. Sve što trebate učiniti je uzeti češanj češnjaka i baciti ga u WC školjku prije spavanja. Dok spavate, češnjak oslobađa svoju prirodnu aromu koja dolazi od nečega što se zove alicin, poznatog po svojim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima. Ovi spojevi djeluju na neutralizaciju mirisa i omogućuju da kupaonica mirišu puno svježije ujutro.

Češnjak ne samo da otklanja neugodne mirise, već pridonosi i ugodnijem okruženju u kupaonici. Ovo može biti posebno korisno ako vam dolaze gosti. Osim toga, korištenje češnjaka kao osvježivača zraka ekološki je prihvatljiva alternativa osvježivačima zraka na bazi kemikalija, promičući zdravije okruženje za vas i vašu obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2024 13:20