URADI SAM

Ako ovo koristite za čišćenje kupaonice, ostat će mirisna čak tjedan dana!

 /SHUTTERSTOCK

Tajne i savjeti stručnjaka uvijek su korisni kako biste očistili kupaonicu i kako bi ona dugo mirisala. Svatko želi očistiti kupaonicu i učiniti da lijepo miriše cijeli tjedan. S proizvodima za čišćenje koje kupujete ne dobivate sve te pogodnosti jer svaki ima drugačiju namjenu. Iz tog su razloga stručnjaci za čišćenje smislili izradu DIY deterdženta za pranje rublja kod kuće miješanjem nekih osnovnih proizvoda. Što ćete dobiti? Izvrstan deterdžent za potpuno čišćenje kupaonske armature. Otkrijmo zajedno kako ga dobiti.

Sastojci za genijalno DIY sredstvo za čišćenje kupaonice su:

3 žlice praška za pranje

2 šalice kipuće vode

1 šalica sredstva za pranje posuđa

1 šalica sredstva za čišćenje poda od lavande

1 litra vode

2 žlice soli

image
/SHUTTERSTOCK

Kako napraviti? Prvo uzmite posudu i u nju stavite prašak za pranje, a zatim kipuću vodu. Dobro promiješajte prije ulijevanja deterdženta. Pomiješajte sve sastojke i dodajte sredstvo za čišćenje podova s ​​mirisom lavande. U drugu posudu ulijte 1 litru vode i otopite 2 žlice soli te pomiješajte. Sada ste dobili odlično DIY sredstvo za čišćenje kupaonice.

Kako koristiti? Za čišćenje kupaonske armature imate 2 litre sredstva za čišćenje, koje možete uliti u klasičnu bočicu ili raspršivač. Najprije očistite sudoper raspršivanjem velike doze direktno na površine ili na prethodno navlaženu spužvu. Prođe se duž cijelog sudopera, dezinficira i parfimira okolinu, a zatim se dobro ispere toplom vodom. Isto vrijedi i za tuš, kadu i WC školjku. Dobiveni deterdžent nanesite na površine koje zatim dobro isperite. Ne samo na vanjske površine WC-a, već seDIY sredstvo može raspršiti i unutra. Ostavite da djeluje najmanje 5 minuta i zatim četkom uklonite prljavštinu, masnoću i bakterije. Isperite WC i ponovite svaka dva ili tri dana.

image
/SHUTTERSTOCK

Osim čistoće i higijene u cijeloj kupaonici, možete imati mirisno okruženje cijeli tjedan. Savjet? Kako bi površine dulje ostale čiste i namirisane, najbolje ih je osušiti suhom krpom nakon temeljitog ispiranja. Višak vode uzrokuje ne samo kamenac, već i plijesan te neugodne mirise.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:56