GENIJALNO

Ako rolu prozirne folije ne držite u zamrzivaču, onda je pogrešno koristite

 /SHUTTERSTOCK

Eva često koristi svoj račun na društvenim mrežama kako bi podijelila svoje najbolje savjete i trikove kada je riječ o uređenju doma i proizvodima u trendu. U jednom je videu odlučila podijeliti svoje otkriće o korištenju prozirne folije bez statičkog elektriciteta.

"Nećete vjerovati ovom triku", rekla je gledateljima prije nego što je cijelu kartonsku kutiju prozirne folije stavila u svoj zamrzivač. "Počnite spremati svoju plastičnu foliju u zamrzivač i kada je budete spremni upotrijebiti, neće više biti statičkog elektriciteta niti će se lijepiti."

Zatim je izvadila kutiju i razmotala jedan kraj kako bi je stavila na staklenu zdjelu ispunjenu nečim što je izgledalo kao šlag.

"I lako ju možete staviti na sve što želite pohraniti", dodao je korisnik TikToka @lovelivedream82.

Ljudi su brzo komentirali objavu jer je jedna osoba napisala: "Genije! Hvala". Drugi je podijelio: "Mi ovo radimo na poslu. Držanje u hladnjaku zapravo djeluje".

Prema Good Housekeepingu, prozirna folija privremeno gubi dio svoje ljepljivosti. Dr. Chad Orzel, izvanredni profesor fizike i astronomije na Union Collegeu, objasnio je znanost koja stoji iza svega za TODAY Food.

Rekao je: "Prianjanje između dijelova plastike može biti potaknuto molekulama na površini koje se preslaguju kako bi stvorile slabe kemijske veze, niža temperatura može malo spriječiti taj proces."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. veljača 2024 08:20