Fantastično!

Ako vam je postavljanje betonskih pločica preskupo, kreirajte sami izgled kao ovaj bračni par

 A BEAUTIFUL MESS/
Vrijednost kvalitetnog "uradi sam" nadilazi zadovoljstvo koje osjećamo nakon dobro odrađenog posla

Ovakvi projekti predstavljaju znatnu uštedu, a pritom su često i zabavni! Upravo jedan takav projekt možete vidjeti u nastavku, a riječ je o rekreiranju trendi betonskih pločica na prilazu kuće pomoću jednostavne šablone i markera.

image
A BEAUTIFUL MESS/

Betonski pod koji su Elsie Larson, jedna od autorica odličnog bloga A Beautiful Mess, i njen suprug uredili na ovaj način prema izvornoj ideji trebao je biti prekriven pločicama. Nakon što se pokazalo da bi postavljanje pločica bilo preskupo, odlučili su se na kreativno rješenje prikazano na fotografijama.

image
A BEAUTIFUL MESS/

Uzorak koji su odabrali za iscrtavanje javlja se na pločicama koje se inače mogu nabaviti, no u budžetu obitelji za njih nije bilo sredstava. Bračni par prvo je dobro očistio pod, potom ga je valjkom obojio u tamnosivu boju s mat efektom za vanjske površine. Prije nego i sami počnete bojati važno je da unaprijed pripremljene nijanse dobro promiješate kako bi boja bila ujednačena.

image
A BEAUTIFUL MESS/

Nakon što se pod ispred ulaza osušio Elsie je na čvrstom kartonu pomoću ravnala olovkom iscrtala heksagon te ga skalpelom izrezala kako bi joj služio za iscrtavanje uzorka. Prilikom izrezivanja pokušajte da vam rubovi budu što ravniji kako bi i konačni iscrtani oblik bio što pravilniji. Pod počnite iscrtavati u jednom od uglova prostora tako što ćete položiti heksagon i jednostavno ga ocrtati ga.

image
A BEAUTIFUL MESS/

Ponovite postupak pomičući heksagon i dalje ga ocrtavajući tako da ga povežete s prethodnim. Elsie je pritom koristila flomastere bijele boje na uljanoj bazi i to dvije različite veličine - s tanjim flomasterom je iscrtavala heksagon, a s debelim je potom povlačila linije unutar heksagona. Flomasteri na uljanoj bazi su izdržljivi pa u ovom slučaju pod nije premazan zaštitnim slojem. Fantastično!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:17