RAD NA SVJEŽEM ZRAKU

Ako već radite od doma, zašto ne biste svoj ured iznijeli vani? Evo kako to napraviti

 Unsplah
Ponekad je promjena krajolika upravo ono što vam treba da biste bili produktivniji ili kreativniji

Nije li proljeće najčarobnije godišnje doba? Ako živite u podneblju u kojem se doista izmjenjuju sva četiri godišnja doba postoji nešto tako prekrasno kad zima dolazi svome kraju i prvim toplim zrakama proljetnog sunčevog svjetla, a da ne spominjemo to kako se sve počne buditi oko nas. Drveće pupa, trava je zelena, a ptice cvrkuću - a vi ste zaglavili unutra za svojim stolom, propuštajući svu zabavu.

Kako mnogi ljudi i dalje rade od kuće, to vjerojatno znači da ste iskusili malo više fleksibilnosti oko mjesta na kojem radite i nema razloga da svoj posao ne možete iznijeti na otvoreno kako biste uživali u toplijem vremenu! Ponekad je promjena krajolika upravo ono što vam treba da biste bili produktivniji ili kreativniji, pa slijedite ove jednostavne savjete za rad s dvorišta, terase, lokalnog parka i još mnogo toga.



Uložite u sklopivu TV ladicu ili drugi "stol"

Ako imate prostora, postavite mali stol u svom dvorištu ili na balkonu. Ako nemate vrtni namještaj koji bi vam mogao poslužiti kao radni prostor, umjesto toga isprobajte sklopivu TV ladicu ili mali sklopivi stol. Što se tiče sjedenja, iznesite svoju uredsku stolicu vani ako to želite ili rasklopite prašnjavu stolicu za kampiranje za udoban boravak na otvorenom. Ako planirate raditi iz parka, ponesite deku na koju ćete sjesti i razmislite o ulaganju u podložak za krilo kako biste držali računalo i ostale uredske potrebe. (Ovo je ionako zgodna investicija, jer može poslužiti dvostruko za doručak u krevetu ili za rad iz kreveta.)

Kad istražujete potencijalno mjesto vašeg ureda na otvorenom, imajte na umu da je sjena najbolja za rad na vašem prijenosnom računalu. Lakše je vidjeti zaslon, a previsoke temperature i previše izravne sunčeve svjetlosti mogu potencijalno oštetiti vaše uređaje.



Stavite najvažnije u "privremenu torbu"

Izbjegnite konstantne odlaske unutra – van tako što ćete spakirati veću torbu za boravak na otvorenom. Ako u potpunosti napuštate svoj stan ili kuću, ponesite sa sobom punjače, bocu vode i neke grickalice. Ako ste u blizini kuće, postavite stol na kojem će biti planer, bilježnica omiljeni napitak i ostale potrepštine; sve to ubacite u veliku vrećicu ili složite na pladanj s ručkama kako bi sve na otvorenom bilo lako i elegantno. Ne zaboravite na kremu za sunčanje i sunčane naočale kako biste se zaštitili od UV zraka!



Pojačajte svoj WiFi signal

Ako planirate raditi u dvorištu ili na terasi, možda će vam trebati pojačivač za WiFi kako biste osigurali da vaš raspored Zoom poziva ne bude prekinut. Morat ćete malo istražiti da biste vidjeli koji je pojačivač signala najbolji za vaš dom, dodavanje pojačivača može ubrzati vezu i pružiti vam veću radnu fleksibilnost.



Ili napravite Hot Spot

Odlučili ste ste otići u obližnji park ili vrt kako biste tamo radili? Ostanite povezani s brzim rješenjem kako ne biste u svakom trenutku imali pristup internetu. Upotrijebite takozvani Hot Spot na mobitelu za povezivanje s internetom. Savjet: Ponesite prijenosni punjač kako biste se osigurali da se baterija mobitela ne isprazni.



Ili se maknite s WiFi-ja da biste se mogli usredotočiti

Možda imate prezentaciju na koju se stvarno trebate usredotočiti ili ogroman dokument kojiemu je potrebno posvetiti svu pažnju? Ako vam nije potreban WiFi, odnesite računalo u obližnji park i obavite svoje zadatke bez iskušenja društvenih mreža ili novih mailova. Možete uživati u vremenu vani i ostati usredotočeni.



Posjetite svoj omiljeni kafić ili restoran

Mnogi su se restorani i kafići otvorili s ograničenim kapacitetom ili s povećanim brojem sjedala na otvorenom, pa ako vam je to ugodno i blizu, iskoristite sunčevu svjetlost i omiljena jela i grickalice, kao novo okruženje za rad. Podržavat ćete lokalnu tvrtku, naručiti ukusnu kavu ili međuobrok i uživati u užicima sezone na terasi - što je bolje od toga?



Ponesite slušalice i smanjite smetnje

Ako se vaš vanjski prostor nalazi usred užurbanog grada, bit će bučno, pa spakirajte slušalice tako da se možete fokusirati u potpunosti kada je potrebno. Možda bi bilo primamljivo čavrljati sa svakom slatkom bebom ili maziti svakog psa koji prolazi, ali ako imate posla, slušalice vas mogu zadržati u zoni.



Ako sve drugo zakaže...

Otvorite prozore i udahnite svjež zrak! Ako niste u mogućnosti raditi na otvorenom, još uvijek možete uživati u malo sunca na koži i osvježavajućem povjetarcu proljetnog dana. Učinit će radni dan toliko boljim - a ako sljedeći poziv možete primiti dok idete u šetnju, to vam također može pomoći da uživate u najboljem iz oba svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:01