U PAR SATI

Automobil vam ima neugodan miris? Proizvod od 10 ak kuna može stati na kraj vašim mukama

 @brightly.eco
Dječja sportska oprema, proliveno piće, zaboravljena hrana - bezbroj je stvari koje bi mogle smrdjeti u vašem automobilu

Smrdi li vaš automobil malo... čudno? Događa se. Dječja sportska oprema, proliveno piće, zaboravljena hrana - bezbroj je stvari koje bi mogle smrdjeti u vašem automobilu. Ponekad čak i nakon temeljitog čišćenja smrad ostaje. Ovaj jednostavni TikTok trik pomoći će vam da ga se zauvijek riješite.

Kako funkcionira

Evo što će vam trebati:

Mala posuda.

Destilirani bijeli ocat.

Ulijte otprilike šalicu ili dvije destiliranog bijelog octa u zdjelu. Stavite zdjelu u svoj automobil. Ako znate izvor mirisa, poput prolijevanja na stražnjem sjedalu, stavite zdjelu blizu smrdljivog izvora. Ako niste sigurni što uzrokuje neugodan miris, postavite ga na središnje mjesto, primjerice na srednju konzolu.

image
@brightly.eco

Pogledajte video!

Sljedeći korak je još lakši — pričekajte! Jednostavno zatvorite vrata automobila i pustite da ocat učini svoju magiju. Ostavite ga u autu najmanje dva sata. Što je jači miris, dulje ga trebate ostaviti.

Dakle, kako ovaj trik funkcionira? Odgovor je malo znanstveni. Bijeli ocat sadrži octenu kiselinu koja neutralizira mirise ubijajući bakterije i plijesni koje uzrokuju loš miris.

Ocat je toliko učinkovit da ga Međunarodna udruga certificiranih kućnih inspektora preporučuje za uklanjanje mirisa duhanskog dima, a Američki kinološki klub za uklanjanje mirisa urina kućnih ljubimaca u kombinaciji sa sodom bikarbonom. Dva najgora i najteža mirisa, ako nas pitate!

Potencijalni problemi

Nakon što izvadite posudu s octom iz auta, miris će nestati, ali će ga zamijeniti izrazit miris octa. Srećom, to je privremeno. Ostavite vrata otvorena jedno vrijeme i miris će nestati.

Ako vam se ne sviđa miris octa, pokušajte dodati nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja u zdjelicu prije nego što je stavite u automobil.

Ako znate izvor neugodnog mirisa, možda bi bilo bolje da ga odmah riješite otopinom octa i sapuna, ali ako je loš miris u vašem automobilu misterij, zdjelica octa je dobro rješenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 13:43