Korisni trikovi s lakom za nokte

Brzi popravci u kućanstvu

Ovih se 5 praktičnih primjena laka za nokte sigurno niste sjetili

Možda će žarko crveni lak za nokte zaokružiti vaš osobni modni stil, no prozirni je lak taj koji vam može pomoći u brzim popravcima u kućanstvu. Poznato je da se potencijalna katastrofa s poderanim najlonkama može spriječiti s nekoliko premaza prozirnog laka na očice koje su se počele razdvajati, no jeste li znali da se njime mogu spriječiti mrlje od hrđe ili dodatno učvrstiti vijak? Praktičnih načina primjene prozirnog i drugih lakova za nokte u kućanstvu ima nekoliko, a mi smo ih izdvojili pet koje možete već danas provesti u djelo!


Lakom za nokte popravite ogrebotine na pločicama.

Ozbiljniji lomovi i oštećenja posao su za profesionalce, no ako vam se ogrebala keramička ili porculanska pločica, to možete brzo popraviti uz pomoć laka za nokte iste nijanse kao što su pločice. Plitka oštećenja također se mogu popraviti popunjavanjem nastale rupe lakom za nokte. Očistite pločice sapunom i vodom pa kad se sve dobro osuši, premažite tankim slojem laka, dodajući slojeve po potrebi sve dok oštećenje više ne bude vidljivo.

Onemogućite pomicanje vijaka.

Ovaj trik funkcionira i na malim vijcima kakve možemo pronaći primjerice na sunčanim i dioptrijskim naočalama, ali i na velikim koje koristimo u kućanstvu. Kada pričvrstite vijak, dodatno ga premažite slojevima prozirnog laka za nokte kako biste ga učvrstili. Kod posebno rasklimanih vijaka premažite samo tijelo vijka lakom i potom ga vratite u površinu koju njime učvršćujete.

Učvrstite pukotinu u staklu.

Dođe li do nesretnog slučaja koji rezultira pucanjem stakla na više dijelova, korisno je lakom za nokte učvrstiti manje pukotine da ne bi bilo daljnjeg širenja. Dok ne zamijenite popucalo staklo, veće pukotine učvrstite ljepljivom trakom s obje strane stakla, a male popunite lakom za nokte, tankim premazima koje ćete dodavati po potrebi.

Spriječite mrlje od hrđe na površinama.

Metalni predmeti s vremenom zahrđaju, pogotovo ako su često u doticaju s vodom. Kako bi se izbjeglo prenošenje hrđe s dna metalnih predmeta (poput, primjerice, kantica, pjene za brijanje ili laka za kosu) premažite dno metalnih bočica koje bi mogle biti problematične lakom za nokte i on će spriječiti hrđanje.

Spriječite odvajanje niti s rubova tkanina i vrpca.

Kao i kod poderanih čarapa, lak za nokte može spriječiti daljnje odvajanje niti na neporubljenim tkaninama, špagama ili vrpcama. Postojeće niti podrežite oštrim škarama pa potom premažite slojem prozirnog laka za nokte. On će fiksirati niti i onemogućiti daljnje trošenje krajeva tkanina. Ovaj trik pogotovo je koristan kod vezica za cipele na kojima ste izgubili plastičnu kapicu. Premažete li rastvoreni kraj vezica lakom


Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 06:21